۲۸ آبان ۱۴۰۳

بورس کالا اطلاعیه منتشر کرد؛

گشایش نخستین انبار شمش نقره بورس کالا/ نقره در همسایگی طلا؛ سبد دارایی بازار گواهی سپرده کالایی جذاب‌تر می‌شود

۲۲ آبان ۱۴۰۳

مدیریت بازارهای مالی بورس کالای ایران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: انبار شمش نقره شرکت بورس کالای ایران آماده پذیرش کالای مشتریان است؛ زمان گشایش نماد معاملاتی گواهی سپرده کالایی مربوط به انبار، متعاقباً اعلام می شود.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز کارشناسان معتقدند، قرار گرفتن شمش نقره در کنار شمش طلا در بازار گواهی سپرده بورس کالا و همچنین ایجاد سایر ابزارهای مالی بر پایه این دارایی، علاوه بر متنوع سازی سبد دارایی سرمایه‌گذاران، جذابیت معاملات در این حوزه را جذاب‌تر از هر زمانی می‌کند.

دارایی پایه در تابلوی نقره‌ای

این گزارش حاکی است: دارایی پایه هر گواهی سپرده کالایی معادل یک گرم از شمش نقره یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۹/۹ (قسمت در هزار) بوده و ضروری است بر روی شمش های مذکور نشان تجاری تولیدکننده، عیار، وزن و شماره سریال شمش حک شده باشد.

شمش های تولیدی داخلی و وارداتی توسط متقاضیان مورد تایید بورس، قابل تحویل به انبار شمش نقره بورس کالا بوده و حداقل مقدار قابل تحویل به انبار در هر نوبت ۵۰ قطعه شمش است.

هزینه های انبارداری

هزینه های انبارداری در تاریخ شروع معاملات به مبلغ ۲۰ ریال (به علاوه مالیات بر ارزش افزوده) روزانه به ازای هر گواهی سپرده کالایی برای نگهداری کالا در انبار، از ابتدای روز صدور گواهی سپرده کالایی به نام مالک کالا، تا روز معامله بر عهده او است که در زمان فروش گواهی سپرده شمش نقره، همه بدهی مربوط به هزینه انبارداری فروشنده، در صورت وجود وجه دردفتر دارایی بازار گواهی سپرده او، با انباردار تسویه می شود.

همچنین هزینه انبارداری از روز معامله تا روز تحویل از انبار بر عهده خریدار است که در هنگام تحویل کالا از انبار وجه مورد نظر از دفتر دارایی مشتری تسویه می‌شود. مشتری مکلف است قبل از مراجعه به انبار، نسبت به افزایش موجودی دفتر دارایی اصلی حداقل به میزان بدهی خود اقدام کند.

ضوابط تحویل

از آنجا که مقدار هر گواهی سپرده کالایی یک گرم از شمش نقره یک کیلوگرمی در عیار معاملاتی ۹۹۹/۹(قسمت در هزار) است، لذا برای تحویل گرفتن کالا از انبار لازم است حداقل به میزان ۱،۰۰۰ گواهی سپرده کالایی توسط مالک ارائه شود.

پس از تحویل شمش نقره از انبار، اعتراضی در خصوص کمیت و کیفیت کالای تحویل شده، قابل پذیرش نخواهد بود؛ از این رو، مالک می تواند در زمان تحویل، کالا را رویت کرده و در صورت مغایرت با مشخصات کیفی اعلامی از تحویل گرفتن آن امتناع کند و ظرف دو روز مراتب را به صورت کتبی از طریق کارگزار مربوطه به بورس اعلام کند.

برچسب‌ها

گزارش و یادداشت
گفتگو
روی خط
چند رسانه ای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x