۱۷ بهمن ۱۴۰۳

نظر دو کارشناس بازار سرمایه از:

چند عاملی که بورس را به رکود برده اند + پیش بینی تداوم روند در خرداد

۵ خرداد ۱۴۰۳

دو کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نقش چند عامل در وضعیت رکودی بورس، پیش بینی کردند این روند در ماه جاری تداوم یابد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، دو کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عوامل وضعیت رکودی بورس در گفت و گو با دنیای اقتصاد، پیش بینی کردند این روند در ماه جاری ادامه پیدا کند.

امیر ندیری: اصلی‌ترین عوامل وضعیت رکودی بورس طی چند ماه گذشته را در وضعیت ناخوشایند شرکت‌ها زیر سایه تصمیم‌گیری‌های اقتصادی می‌توان جست‌ و‌ جو کرد. در شرایط کنونی نرخ بهره بدون ریسک به مرز ۴۰درصد نزدیک شده است. شرایط متفاوت اقتصادی زیر سایه تحریم‌های آمریکا، چرخه‌های رشد و تولید را دشوار کرده و کسری بودجه، سیاست گذاران را به هدایت نقدینگی از طریق انتشار اوراق دولتی و اعمال سیاست‌های انقباضی سوق داده است.

محدودیت دامنه نوسان موجب محدود شدن بازار می‌شود. با توجه به انتشار نه‌چندان جذاب گزارش‌های برخی شرکت‌ها و سیاست‌های افزایش نرخ بهره نمی‌توان رشد یا تغییر روند بخصوصی در وضعیت پیش‌بینی کرد. از این رو به نظر می‌رسد وضعیت رکودی و خسته‌کننده در روزهای آینده نیز تداوم پیدا کند.

عرفان کاظم‌زاده: فضای رکودی که در ماه‌های گذشته تشدید شده، دامن‌گیر بازارهای پرریسک مالی مانند بورس شده است. سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی، افزایش نرخ اخزا در هفته‌های اخیر و سیاست گذاری‌های نامطلوب متولیان از جمله عواملی است که وضعیت رکودی را تشدید کرده است. از طرفی با شهادت رئیس جمهور نمی‌توان تغییر چندانی در وضعیت اقتصادی تا زمان برگزاری انتخابات و تشکیل دولت جدید در نظر داشت. سردرگمی و نااطمینانی نسبت به شرایط در روزهای آینده ادامه‌دار خواهد بود.

در سه ماه نخست سال انتشار اوراق دولتی کم‌سابقه بود. با وجود اینکه نرخ “اخزا” با ارقام ۲۸ درصد خریدار چندانی نداشت در هفته‌های گذشته نرخ این اوراق به ۳۶ تا ۳۸ درصد نیز رسیده است. رویکرد فعلی سیاست گذاران در انتشار کم‌سابقه اوراق عامل مهمی برای عدم سرازیر شدن نقدینگی فعال به بورس است. با این وجود باید منتظر ماند و دید دولت جدید سیاست انقباضی چند ماه گذشته را ادامه می‌دهد یا راه‌حل جایگزینی برای وضعیت سردرگم بازارها ارائه خواهد داد.

محدود شدن دامنه نوسان در نخستین روز خرداد را نمی‌توان اقدام چندان قابل‌توجه و ویژه‌ای دانست. زمان تحمیل ریسک‌های احتمالی غیر‌قابل پیش‌بینی به بازار، چنین اقداماتی انجام می‌شود. با این وجود محدودیت دامنه نوسان اقدام ارزشمند در جهت رفع وضعیت رکودی نیست. به نظر می‌رسد وضعیت رکودی در آخرین ماه فصل بهار ادامه پیدا کند. باید دید کابینه دولت جدید چه برنامه‌ای برای بازارها خواهند داشت.

برچسب‌ها

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x