۷ دی ۱۴۰۳

دو کارشناس بازار سرمایه اعلام کردند:

چالش جدید بورس و عدم امکان پیش بینی آینده به دلیل تغییر لحظه‌ای تصمیمات!

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دو کارشناس با اشاره به چالش جدید بورس و مربوط به انتشار اوراق با نرخ ۳۳ درصدی، اعلام کردند امکان پیش‌بینی آینده به دلیل تغییر لحظه‌ای تصمیمات، ناممکن است!

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، دو کارشناس بازار سرمایه با اشاره به چالش جدید بورس مبنی بر اثر انتشار اوراق “اخزا” با نرخ ۳۳ درصدی در گفت و گو با دنیای اقتصاد با تغییر لحظه‌ای تصمیم‌گیری‌های گوناگون اقتصادی، پیش‌بینی وضعیت بورس در ماه‌های آینده را ناممکن دانستند.

پیام الیاس کردی: بازار سرمایه بعد از چند روز متوالی پیاپی، روز سبزپوش کم‌جانی را با ارزش پایین معاملات پشت‌سر گذاشت. از طرفی انتشار اخبار نرخ اوراق “اخزا” که در برخی نمادها ارقام ۳۵ درصدی را به ثبت رسانده بود، بورس را با چالش جدیدی روبرو کرده است.

از طرفی تصمیم‌های مجلس پیرامون اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ و اخذ مالیات می‌تواند روند بازار را تحت‌تاثیر قرار دهد. بورس در شرایط فعلی با اعمال سیاست‌های انقباضی گوناگون، شرایط نابسامان این‌چنینی دارد و در صورتی که بند فوق اصلاح نشود، شرایط بدتری در انتظار سرمایه‌گذاران و فعالان خواهد بود. از این رو به نظر می‌رسد سیاست گذاران برخلاف شعارهای همسو با حمایت از بورس، تمایل چندانی به تثبیت روند آن ندارند.

در چند سال اخیر به اندازه‌ای سرعت تغییرات تصمیمات اقتصادی افزایش پیدا کرده که نمی‌توان ارزیابی و تحلیل درست و قابل‌اتکایی از شرایط به عمل آورد. تا زمانی که سایه عدم اطمینان بر بستر اقتصاد و بازارهای مالی حس شود، جهت‌گیری در مسیر مناسب خیال باطلی خواهد بود. در ماه‌های گذشته پیش‌ بینی نمی‌شد نرخ بهره افزایش‌های پی‌درپی داشته باشد.

به نظر می‌رسد بازار در بازه زمانی بلندمدت شرایط مناسبی خواهد داشت و در بازه‌های میان‌ و کوتاه‌مدت نمی‌توان سبزپوشی غلیظی متصور بود. از طرفی باید منتظر ماند و دید جلسه امروز مجلس در خصوص تبصره ۶ چه نتیجه‌ای خواهد داشت و بازار را به چه سمت‌وسویی هدایت خواهد کرد.

برزو حق‌شناس: بازار سرمایه شرایط چندان مساعد و خوشایندی را پشت‌سر نمی‌گذراند. سیاست‌های حداکثری انقباضی بانک مرکزی و افزایش کم‌ سابقه نرخ بهره در ماه‌های گذشته شرایط رکودی عجیبی به بازارهای مالی بخصوص بورس تحمیل کرده است.

از طرفی تامین کسری بودجه دولت که از چند سال گذشته شدت بیشتری پیدا کرده، معضل بزرگی برای سیاست گذاری‌ها ایجاد کرده است. در شرایطی که میانگین نرخ بهره بدون ریسک به ۳۳ درصد افزایش پیدا می‌کند، سرازیر شدن نقدینگی بی‌بدیل به بورس تصور چندان درستی نخواهد بود.

انتشار اوراق “اخزا” با نرخ ۳۳ درصدی در شرایطی که ارزش معاملات چنگی به دل نمی‌زند و نااطمینانی بسیاری مشاهده می‌شود، تنها به رکود و کم‌ رونقی دامن خواهد زد. همچنین جلسه امروز مجلس در خصوص تبصره ۶ می‌تواند وضعیت نابسامان این موضوع را پایان دهد و بازار را از سردرگمی دور سازد.

با توجه به تغییر لحظه‌ای تصمیم‌گیری‌های گوناگون اقتصادی، پیش‌بینی وضعیت بورس در ماه‌های آینده امکان‌پذیر نیست و روند را باید از عوامل و متغیرهای مختلفی که اثرگذار هستند، جست‌ و جو کرد. با این وجود امید می‌رود با نزدیک شدن به فصل مجامع روند مساعدتری بگیرد.

برچسب‌ها

گزارش و یادداشت
گفتگو
روی خط
چند رسانه ای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x