۱ بهمن ۱۴۰۳

مراحل انتقال اوراق بهادار متوفی مشخص شد

۱ بهمن ۱۴۰۳

مراحل انتقال اوراق بهادار متوفی به وراث و نحوه تشکیل پرونده از سوی معاون حقوقی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام شد.

مراحل انتقال اوراق بهادار متوفی به وراث و نحوه تشکیل پرونده از سوی معاون حقوقی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام شد.

به گزارش بازار سهام نیوز؛ علیرضا ترابی با اشاره به راه اندازی میز خدمت تشکیل پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث و مزایای این رویه نسبت به تشکیل پرونده از طریق دفاتر پیشخوان دولت، اعلام کرد: شرکت سپرده‌گذاری مرکزی از خدمت الکترونیک جدید با عنوان “تشکیل پرونده مکانیزه تقسیم و انتقال اوراق بهادار متوفیان از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه”، رونمایی کرده که که منجر به حذف مراجعه حضوری برای تشکیل پرونده می‌شود.

 

تشکیل پرونده فقط از یک مسیر

تشکیل پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث فقط از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه و توسط ورثه دارای کد سجامی در هر زمان از شبانه روز امکان پذیر بوده و هیچ درخواستی از سوی دفاتر پیشخوان دولت ثبت نمی‌ شود. مرکز تماس تخصصی سپرده گذاری مرکزی (۱۵۶۹) نیز در هر مرحله از ثبت درخواست آماده راهنمایی است.

روش تقسیم سهام عدالت متوفیان پس از اول مرداد ۹۹

تقسیم سهام عدالت متوفیان نیز به از طریق درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه صورت می‌پذیرد و آخرین وضعیت تقسیم سهام عدالت متوفیانی که پس از اول مرداد ۹۹ فوت شده‌اند مانند گذشته از طریق شرکت‌های کارگزاری و شعب منتخب بانک امکان‌پذیر است.

با توجه به اینکه تقسیم سهام عدالت متوفیان این دوره، پیچیدگی هایی از جمله مالیات بر ارث دارد قرار است ضمن رایزنی‌ها، زیرساخت تقسیم سهام عدالت این دسته از متوفیان را با کمترین مراجعه حضوری وراث فراهم شود.

پیشنهاد می‌شود یک نفر از ورثه که سجامی است به نمایندگی از همه وراث، مدارک را جمع‌آوری و به تشکیل پرونده انتقال اوراق بهادار متوفی اقدام و از تشکیل پرونده‌های موازی برای یک متوفی خودداری کند.

مراحل تقسیم اوراق بهادار بین وراث

در صورتی که فرد فوت شده دارای اوراق بهادار قابل معامله در بازار سرمایه باشد، طبق مقررات برای تقسیم این اوراق بهادار بین وراث باید روند و مراحل زیر را انجام دهد:

۱- مراجعه به اداره ثبت احوال و أخذ گواهی فوت

۲-پیگیری و اخذ گواهی حصروراثت از مرجع قضایی صالح

۳- اطلاع از وضعیت دارایی (پرتفو) متوفی از طریق میزخدمت الکترونیک مطابق فرآیند تشریح شده

۴-مراجعه به اداره امور مالیاتی آخرین محل سکونت متوفی و أخذ گواهی پرداخت مالیات بر ارث

۵- فردی از ورثه که سجامی باشد به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی: ddn.csdiran.ir/auth/login مراجعه و از طریق میز خدمت الکترونیک، درخواست تشکیل پرونده انتقال سهام متوفی را انتخاب کند. (در این‌صورت همه اوراق بهادار موجود در وضعیت دارایی متوفی بررسی می‌شود.)

در ادامه هم باید کد ملی و تاریخ تولد متوفی توسط ورثه درج شود و سپس موارد اعلامی با دقت مطالعه و مستندات طبق فهرست درج شده، آماده و با فرمت‌های مجاز، بارگذاری شود. پس از ثبت درخواست، کد رهگیری به متقاضی (فردی از ورثه) ارسال و در پایان نتیجه از طریق پیامک پیگیری درخواست در میز خدمت، اطلاع رسانی خواهد شد.

 

برچسب‌ها

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x