۱۰ دی ۱۴۰۳

تحلیل یک سهم

ددام در آغاز راه

۷ بهمن ۱۴۰۲

شرکت داروسازی زاگرس فارمد پارس  با نماد ددام در بازار  دوم بروس فعال است. ددام از سه ماه پیش پس از یک صعود چشمگیر از 1400 تومان به 1900 تومان رسید و مجدد به همان نقطه قبلی برگشت.

شرکت داروسازی زاگرس فارمد پارس  با نماد ددام در بازار  دوم بروس فعال است. ددام از سه ماه پیش پس از یک صعود چشمگیر از ۱۴۰۰ تومان به ۱۹۰۰ تومان رسید و مجدد به همان نقطه قبلی برگشت.

این شرکت پس از افت چشمگیر بار دیگر به نظر می رسد، حرکت به سمت نقطه اوج خود را در پیش گرفته است. با حجم خریدی  که در تاریخ شنبه هفتم بهمن ماه رقم زد، این مسیر تا حدودی قابل پیش بینی است.

 

سهامداران ددام

بیشتر از ۸۰ درصد سهام ددام به دارو پخش  تعلق دارد. به نوعی یکی از شرکتهای فرعی شستاست. درصد شناوری ددام کم است. تنها ۱۵ درصد از سهام این شرکت شناور است و سهامداران عمده آن هم به نوعی می توان گفت که یک شرکت بیشتر نیست. هر چند این سهام بین رازک و داروپخش تقسیم شده است اما در عمل میتوان گفت که این دو شرکت از نظر سهامدارذی یک مجموعه به حساب می آیند.

 تاریخچه فعالیت

شرکت داروسازی زاگرس فارمد پارس (ددام) در سال ۱۳۶۲ با نام داروسازی داملران تأسیس شد. در سال ۱۳۸۲ به‌منظور ایجاد هم‌افزایی با بخش تولید داروهای دامی، با شرکت داروسازی رازک ادغام گردیده و تحت نام شرکت داروسازی داملران رازک فعالیت نمود. در سال ۱۳۹۳ نیز با ورود به عرصه تولید دارو های استریل انسانی و دامپزشکی به نام داروسازی زاگرس فارمد پارس تغییر نام داد.

شرکت داروسازی زاگرس فارمد پارس (سهامی عام) با بیش از ۲۰ سال سابقه در تولید داروهای دامی، با بهره وری ۵۶۰۰۰ متر مربع مساحت تولیدی،۴۷۹۰ متر مربع دفاتر اداری و اشتغال زایی برای بیش از ۲۵۰ نفر از جوانان متخصص کشور،  به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده داروهای دامپزشکی در سطح کشوراست. این شرکتدر دوران جنگ تحمیلی در سال ۱۳۶۲ با نام داروسازی داملران، باهدف تولید داروهای دامی با مشارکت نیـروهای کارآمد و متـعهد در تخصص‌های دامپزشکی، داروسازی، شیمی، میکروبیولوژی و مهندسی با گرایش‌های گوناگون، در شهرستان بروجرد تأسیس شد. در سال ۱۳۸۲ به‌منظور ایجاد هم‌افزایی با بخش تولید داروهای دامی شرکت رازک ادغام گردیده و تحت نام شرکت داروسازی داملران رازک فعالیت نمود. در سال ۱۳۹۳ نیز با ورود به عرصه تولید دارو های استریل انسانی و دامپزشکی به نام فعلی تغییر نام داد.

محصولات سهم ددام

شرکت داروسازی زاگرس فارمد پارس (ددام)  اقدام به تولید بیش از ۱۰۰ قلم دارو در گروه های درمانی آنتی بیوتیک در ۲ بخش انسانی و دامپزشکی، ضد انگل، ویتامین و مواد معدنی، ضد عفونی کننده و ضد کوکسیدیوز کرده است.

این مجموعه با بهره گیری از برترین تکنولوژی و همکاری علمی و فنی با شرکت های داروسازی معتبر دنیا و مطابق با نیازمندی های تولید بهینه (cGMP ) اقدام به تولید بیش از ۱۰۰ قلم دارو در گروه های درمانی آنتی بیوتیک در ۲ بخش انسانی و دامپزشکی، ضد انگل، ویتامین و مواد معدنی، ضد عفونی کننده و ضد کوکسیدیوز کردهاست.

خطوط تولید :

  1. جامدات خوراکی شامل:
  • قرص و بلوس
  • پودر و گرانول
  1. مایعات خوراکی شامل:
  • محلول
  • سوسپانسیون
  1. بخش استریل شامل:
  • پودر
  • محلول

عوامل موثر بر درامد نماد ددام

محصولات سهم ددام علاوه بر بازار دارویی ایران، در کشورهایی نظیر قزاقستان، عمان و برخی از کشورهای همسایه نیز به فروش می رسند.

عوامل تاثیر گذار بر شرکت های دارویی یکسان می باشد،شرکت های دارویی که بتوانند مواد اولیه را با قیمت و کیفیت مناسب خریداری کنند می توانند محصولات با کیفیت و با حاشیه سود مناسب تولید کنند و درآمد خود را افزایش دهند.

همچنین به پشتوانه صادرات میتواند درآمد دلاری داشته باشد و بدون جابه جایی ارز به داخل کشور مستقیما هزینه واردات مواد اولیه را پرداخت نماید (انتقال پول از شرکتی که محصولات را خریداری کرده، به شرکت فروشنده مواد اولیه) و به این طریق تحریم های بانکی تاثیری در تهیه مواد اولیه این شرکت نداشته باشد

با توجه به شرایط موجود در دنیا و حضور پاندمی بیماری کرونا این شرکت تولید محصولات ضد عفونی کننده (با توجه به شرایط حاضر بسیار استراتژیک) پیش بینی می گردد سود سازی این شرکت در دوران حضور این پاندمی رشد چشم گیری داشته باشد. (آینده این بیماری با توجه به گزارشات سازمان بهداشت جهانی از نظر درمان و جلوگیری نامشخص می باشد)

بازار هدف سهم ددام عموم مردم ، بیمارستانهای دولتی و خصوصی، ارگانهای دولتی و نظامی می باشد.

عوامل موثر بر هزینه های نماد ددام

بهاي تمام شده در شركت هاي دارویی، وابستگي زيادي به نوسان قيمت مواد اولیه دارد زیرا این مواد اولیه از کشورهای چین و هندوستان وارد می گردد(حدود ۳۰%) و یا از محصولات شرکت های تولید داخل استفاده می کنند(حدود ۷۰%) که این شرکت های تولید کننده مواد اولیه نیز تا حدی برخی مواد را وارد می کنند بنابراین می تواند نوسانات قیمت، بهای تمام شده محصولات را افزایش دهد

نکته قابل توجه در مورد شرکت نداشتن صادرات به صورت مستمر است و اگر شرکتی نتواند به صورت مستمر صادرات کند و درآمد دلاری نداشته باشد در تهیه مواد اولیه از کشورهای خارجی به دلیل مشکلات بانکی و تحریم چالش خواهد داشت و باید از مسیرهای دور زدن تحریم برای تهیه مواد اولیه اقدام کند که این امر می تواند در بهای تمام شده محصولات تاثیر گذار باشد.

هزینه‌های عمومی و اداری، هزینه‌هایی هستند که فارغ از زمینه کاری، در هر  فعالیت اقتصادی مورد توجه قرار دارند که شامل: هزینه های حمل و نقل، حقوق و دستمزد پرسنل، هزینه امور دفتری ، هزینه های تامین مواد اولیه ، هزینه های  واردات محصولات از شرکت های خارجی ، تعمیر تجهیزات مستهلک شده ، بازپرداخت تسهیلات دریافتی از بانک ها،هزینه خدمات پس از فروش هزینه پشتیبانی محصولات و در نهایت هزینه تبلیعات و بازاریابی می باشد.

تاثیر افزایش نرخ دلار بر نماد ددام

رابطه بسیار مستقیم نرخ دلار با شرکت های دارویی دارد، زیرا در تهیه مواد اولیه و بهای تمام شده محصولات می تواند تاثیر گذار باشد:

بدین صورت که ریسک عدم تخصیص ارز توسط بانک مرکزی که از سه ماهه چهارم سال ۹۸ صورت نگرفته است که این امر باعث تهیه ارز از بازار آزاد برای تامین مواد اولیه می گردد ( در واقع بهای تمام شده محصولات افزایش پیدا میکند بدون آنکه قیمت محصولات افزایش پیدا کند)

همچنین بر طبق مصوبه جدید مجلس نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای داروهای خاص و فقط به مدت ۶ ماه تامین میگردد و احتمال افزایش نرخ دلار به ۱۱۵۰۰ تومان یا نرخ ارز نیمایی می باشد که این امر افزایش هزینه های سهم ددام را در پی خواهد داشت بنابراین باید برای سود آوری قیمت محصولات تولیدی را افزایش دهد.

سایر عوامل موثر بر سودسازی  سهم ددام

  1. تداوم تحریم ها می تواند در تهیه مواد اولیه و انتقال پول مشکل ساز باشد.
  2. نحوه تسویه حساب بعد از فروش محصولات بسیار مهم می باشد زیرا شرکت هایی که داروی قوی در سبد خود ندارند برای فروش، اهرم فشار کمتری دارند. به دلیل اینکه شرکت توانایی تولید داروی خاص را ندارد بنابراین از اهرم فشار فروش کمتری برخوردار است.
  3.  به دلیل دادن payment (مدت زمان بازپرداخت بدهی) نیاز به سرمایه در گردش قابل توجهی دارد که برای تامین این نقدینگی از روشهای اخذ وام از بانکهای داخلی نیاز دارند که این امر موجب افزایش هزینه های شرکت و کاهش سود سازی می گردد.

 

وضعیت سودسازی ددام

ددام در گزارش عملکرد نه ماهه ۱۴۰۲، سود خالص هر سهم خود را ۱۸۱ درصد افزایش داده است.

ارزش بازار ددام در حال حاضز با  یک میلیاردو ۱۵۰ میلیون سهم حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان است.

قیمت هر سهم در تاریخ ۷ بهمن: ۱۵۱۴ تومان

 

خبرنگار: علی گل گلاب

 

برچسب‌ها

گزارش و یادداشت
گفتگو
روی خط
چند رسانه ای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x