سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در چهاردهمین گردهمایی مدیران اقتصادی و مالی کشور با اشاره به اهمیت ارتقای فهم مالی اظهار کرد: وظیفه داریم ارتقای فهم مالی را در دستور کار قرار دهیم تا شاهد کاهش هیجانات در بورس و بازار ارز باشیم.
وی افزود:همچنین میبایست نحوه گزارشهای مالی را آموزش دهیم تا شاهد بهبود تصمیمگیریها باشیم. علاوه براین باید مسئله شفافیت مالی را نهادینه کنیم.
تحولات مدیریت مالی بخش عمومی
خاندوزی با تاکید بر این که مدیریت مالی بخش عمومی با چند گام تحولی مواجه بوده، توضیح داد: اصلاح حسابداری عمومی و به کارگیری حسابداری تعهدی در راستای(تنظیم بودجهای پویا و تراز)، ارتقاء سرعت و کیفیت گزارش صورت حساب عملکرد بودجه سالانه، استفاده از ظرفیت مالی تمام بخشهای عمومی، مدیریت اموال دولتی و جمعآوری اطلاعات در (سامانه سادا) به منظور مولدسازی و ارتقا بهرهوری، راهاندازی سامانهای به منظور دسترسی و نظارت بر صورتهای مالی شرکتها، اطلاح اساسنامه حسابداران رسمی از جمله تحولات موجود در حوزه مدیریت مالی بخش عمومی است.
وزیر اقتصاد در ادامه درباره صورتهای مالی نیز گفت: افشای صورتهای مالی شرکتها را از هزار به دو هزار شرکت خواهیم رساند چرا که این امر نقدهای فنی و کارشناسی را ارتقا میدهد.
خاندوزی بیان کرد: باتوجه به این که جهان روز به روز در حوزههای علمی، ارتباطی و اقتصادی پیشرفت میکند باید بتوانیم با این حوزه همگام شویم و ابزارها را مطابق قوانین کشور تنظیم کنیم.
اقتصاد متکی بر دانش و فناوری
مجید قاسمی، رئیس انجمن مالی ایران در چهاردهمین گرد همایی مدیران اقتصادی و مالی کشور، اظهار کرد: سیاستهای کلی اصل ۴۴ جز قوانین و اسنادی است که براساس نظر خواهی از تمام مراکز علمی، مدیران اقتصادی و سیاسی جمع آوری شده است.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد متکی به دانش و فناوری با رویکرد جهادی است
رئیس انجمن مالی ایران گفت: اقتصاد ریاضتی با اقتصاد مقاومتی متفاوت است زیرا رویکرد در اقتصاد ریاضتی رویکرد مقطعی و گذرا و تاکید بر سیاستهای انقباضی بوده و توجهی به هزینههای عمرانی توسعهای و رفاهی ندارد.
مقاومت مالی، بزرگترین چالش مدیران ارشد مالی
قاسمی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی به مثابه نقش راه حرکت پویا به حساب میآید، مقاومت مالی بزرگترین چالشی است که مدیران ارشد مالی با آن مواجه هستند که بر توانایی ایستادگی سازمان در برابر رویدادها تاثیر میگذارد
چهار عنصر کلیدی در ایجاد مقاومتی مالی
رئیس انجمن مالی ایران در پایان گفت: سه محور مقاومتی مالی به بحث سیاست ها نهادها و محصول باز میگردد، همچنین چهار عنصر کلیدی در ایجاد مقاومتی مالی شامل مبادلات مالی، تمرکز نقدینگی راهبری مالی چاک تخصیص سرمایه های انعطاف پذیر و اطلاع رسانی میشود.
نظام مالی کارآمد، مهمترین ارکان توسعه اقتصادی
همچنین، محمد شیریجیان، معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان این که یکی از مهمترین ارکان توسعه اقتصادی کشور برخورداری از یک نظام مالی کارآمد است، بیان کرد: با توجه به سهم بالایی که دولت در اقتصاد دارد میبایست به تامین مالی دولت توجه کرد. تامین مالی تولید را نیز باید از دو منظر(بنگاه های دولتی و خصوصی) حائز اهمیت است.
وی با اشاره به این که نسبت درآمدهای مالیاتی نسبت به GDP بسیار ناچیز بوده و فاصله قابل توجهی با سایر کشورها دارد، گفت: در بحث فروش اوراق بهادار نیز با مشکلات عمدهای مواجه هستیم و همین مسئله موجب شده دولت با کسری در بودجه مواجه شود و بنگاهها با چالشهای زیادی روبرو باشند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: سهم نظام بانکی در تامین مالی کشور حدود ۹۰ درصد است که نشان از کاسته شدن نقش بازار سرمایه و سرمایهگذاری خارجی است.
دلیل ناترازی بانکها
شیرجیان با تاکید بر این که در حال حاضر سهم بازار سرمایه از تامین مالی به حدود ۹ درصد رسیده، افزود: یکی از دلایل ناترازی بانکها، عملکرد ناچیز بازار سرمایه در بحث مذکور است.
وی در ادامه گفت: دولت باید برنامهریزیهایی انجام دهد تا نقش سرمایهگذاری خارجی و بازار سرمایه در حوزه تامین مالی افزایش یابد.
حرکت به سمت ابزارهای نوین
معاون اقتصادی بانک مرکزی بیان کرد: عمده بحث تامین مالی در بازار سرمایه به صورت سنتی است در حالی که باید به سمت ابزارهای مدرن از جمله صندوق پروژهها، صکوک و… حرکت کرد.
شیرجیان در پایان تصریح کرد: در حال حاضر بانکها با مشکلاتی همچون ابهام در استراتژیهای صنعتی و اقتصادی، افراض بندی نادرست در نظام بانکی، تفکر بانکداری سنتی، ناترازی نقدینگی و ترازنامهها و… مواجه هستند.