۲۵ دی ۱۴۰۳

اعلام مشکلات و پیشنهادات مدیران بزرگترین صنعت بورس + مواضع معاون اول رئیسی

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

مدیران عامل شرکت های پتروشیمی و هلدینگ‌ها، چالش های بزرگترین صنعت بورس و راهکارهای برون رفت از مشکلات را به معاون اول رئیس جمهور اعلام کردند.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز،  عصر دیروز جلسه مدیران شرکت های پتروشیمی و هلدینگ ها با محمد مخبر معاون اول رییس جمهور برگزار و چالش های بزرگترین صنعت بورس و راهکارهای برون رفت از مشکلات اعلام و مقرر شد قرارگاه حل و پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی و همچنین قرارگاه توسعه این صنعت تشکیل شود.

براساس این گزارش، احمد مهدوی ابهری دبیر کل انجمن صنعت پتروشیمی هم با ارایه گزارشی از نقش شرکت‌های پتروشیمی در شاخص‌های کلان اقتصاد از جمله تولید ۵۲,۶ میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال گذشته، اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری و یک میلیون نفری در صنایع تکمیلی، رشد تولید محصولات صنعت پتروشیمی از ۲۸.۵ درصد برنامه سوم به ۴۰.۶ درصد در برنامه ششم و افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از ۶۷ میلیون تن بین سال های ۹۷ تا ۹۹ به ۸۲ میلیون تن و افزایش ۸۲ میلیون تنی صادرات محصولات پتروشیمی داد.

همچنین طبق این گزارش ۵۶ طرح در دست اجرا در برنامه هفتم توسعه با میانگین وزنی پیشرفت فیزیکی ۴۴ درصد و ظرفیت اسمی ۳۵ میلیون تنی عملیاتی خواهد شد و ۱۰ طرح بزرگ پتروشیمی در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.

مواضع مخبر درباره صنعت پتروشیمی

مخبر هم با اشاره به تعامل سازنده دولت و فعالین صنعت پتروشیمی، اعلام کرد: باید انتظارات دو طرفه دولت و پتروشیمی برآورده شود و علاوه بر تشکیل قرارگاه رفع مسائل و مشکلات پتروشیمی یک قرارگاه توسعه این صنعت با سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای جهش تولید در بخش پتروشیمی برنامه ریزی و ایجاد شود.

باید طرح‌های کوتاه مدت ظرف یک ماه آینده جمع آوری شود و برنامه ریزی و اقدام لازم برای بهره برداری از طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ پتروشیمی در سال جاری نهایی شود. همچنین در جلسات منظم قرارگاه توسعه برنامه ریزی میان مدت سه ساله با جمع بندی دستگاه‌های مربوطه در راستای تسهیل امور و رفع موانع به صورت مستمر دنبال خواهد شد و اقدامات بلند مدت نیز با توجه به مزیت‌های کشور در این قرارگاه تدوین شود.

سرمایه گذاری لازم در زمینه گاز و پتروشیمی انجام نشده و وضعیت صادرات گاز هم مطلوب نیست که باید با راهبرد جهش تولید و راه حل مشارکت مردمی، تأمین انرژی، برق و آب مورد نیاز پتروشیمی‌ها، جلوگیری از خام فروشی، تبدیل متانول به بنزین و اعتماد بازار سرمایه برطرف شود.

در این میان جذب سرمایه خارجی و بازار سرمایه باید در اولویت شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد و با توجه به اینکه توسعه زنجیره پایین دستی یکی از مهمترین ظرفیت‌های مشارکت بخش خصوصی است، ضرورت دارد در دستور کار شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد تا زمینه‌های حضور و فعالیت مردم در این بخش از اقتصاد با کمک دولت، تسهیلات بانکی و شرکت‌های پتروشیمی فراهم شود.

برچسب‌ها

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x