۷ دی ۱۴۰۳

۷ پیشنهاد برای۳۰ ماه آینده عشقی درسازمان بورس: از تغییر ساختار تا ابزارهای جدید

۲۵ فروردین ۱۴۰۳

کارشناس بازار سرمایه برای دوره ۳۰ ماهه رئیس سازمان بورس، ۷ پیشنهاد از جمله تشکیل دو معاونت ناشران و بورس­­ ها، راه اندازی صندوق های بدهی خصوصی و شاخص های متنوع و... داد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام ، بهرنگ اسدی با اشاره به مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر تمدید دوره ۳۰ ماهه ریاست مجید عشقی در سازمان بورس، اعلام کرد: ۷ پیشنهاد در دوره جدید ریاست می تواند به توسعه بازار سرمایه کمک کند. این پیشنهادات نیاز به تدقیق و همفکری با دیگر کارشناسان بازار سرمایه دارد.

لذا پیشنهاد می شود:

۱- اهمیت بازار ثانویه و نقش آن در نظام اقتصادی را برای کارگزاران اقتصادی تبیین کنید. نگاه بورس بازی در این میان را به نگاه بازار ثانویه ای تغییر دهید تا دچار کم ­برآوردی عواقب سیاست­ های مخرب خود نشوند.

هدف‌گذاری رویدادها  و اقدامات آموزشی- ترویجی در این بخش برای کارگزاران اقتصادی اولین گام می تواند باشد. اگر سازمان بر این محور متمرکز باشد می تواند انتظارات از ایفای نقش فعال سازمان را بیشتر برآورده کند.

۲- افشای اطلاعات مربوط به برگشت کارمزد و هزینه های بازاریابی نهادهای مالی را به صورت یک الزام در صورت های مالی در آورید تا شفافیت در این حوزه حاکم شود. بدون یک نظام بازاریابی رسمی و شفاف، رقابت و ارزیابی عملکرد مخدوش خواهد بود و به توسعه اصولی و با کیفیت بازار سرمایه لطمه خواهد زد.

۳- معاونت ناشران و بورس­­ ها  را به دو معاونت مستقل و تخصصی تفکیک کنید تا ظرفیت برای تمرکز بر این دو حوزه مهم برای بازار سرمایه دو چندان شود. تعدیل ترکیب هیات مدیره با تمرکز بر معاونت های تخصصی یا ادامه با ساختار فعلی پس از یک دوره آزمایشی قابل تصمیم گیری خواهد بود.

۴- انتخاب دبیران کل کانون نهادهای صنفی بازار سرمایه را به طور کامل به هیات مدیره منتخب و تایید صلاحیت شده واگذار کنید. الزام تایید صلاحیت دبیر کل توسط سازمان را لغو کنید تا پس از انتخاب توسط کانون این مسئله قطعی باشد. التزام عملی به استقلال این کانون ها نیازمند این اقدام هست و کلیت بازار از این مقررات زدایی به تدریج منتفع خواهد شد.

۵- بدهی خصوصی (private debt) را توسعه بدهید. با شرایط پولی کشور و سیاست­ های بانک مرکزی، اقتصاد ایران نیاز دارد که صندوق های بدهی خصوصی متنوعی برای اهداف مختلف از جمله تامین سرمایه در گردش، وام دهی مستقیم و … طراحی و معرفی شود. با توسعه این بخش، همزمان با افزایش سهم بازار سرمایه از تامین مالی، اثرات مثبتی برای توسعه پایگاه سرمایه ­گذاران فراهم خواهدشد.

۶- جهت گسترش دامنه تهیه و انتشار شاخص های متنوع بازار اوراق بهادار در بورس های مربوطه، سیاست گذاری کنید. اگر لازم باشد از ظرفیت شرکت مدیریت فناوری استفاده شود و یا شرکت های پردازش اطلاعات را به کار بگیرید. بورس ها پس از ابلاغ این سیاست ها،  متولی این کار باید باشند.

۷- مقررات ناظر بر ادغام نهادهای مالی و معافیت های نظارتی آن­ها جهت ایجاد نهادهای مالی با مقیاس بزرگ را تدوین و ابلاغ کنید. افزایش حداقل سرمایه فعالیت و تزریق سرمایه برای تقویت بنیه نهادهای مالی، لازم ولی کافی نیست.

امکان ادغام می تواند هندسه بازار نهادهای مالی را تغییر دهد و برای مصرف­ کنندگان خدمات بازار سرمایه باعث افزایش رفاه شود

برچسب‌ها

گزارش و یادداشت
گفتگو
روی خط
چند رسانه ای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x