۱۶ دی ۱۴۰۳

مصطفی امید قائمی کارشناس بازار سرمایه :

ورود پول به اوراق خزانه تاثیر مستقیم بر بازار سهام ندارد/ وزارت اقتصاد در حال تلاش برای بازگرداندن اعتماد سرمایه‌گذاران به بورس است

۲۳ مهر ۱۴۰۳

یک کارشناس بازار سرمایه با بیان این‌که ورود پول به اوراق خزانه نمی‌تواند به صورت مستقیم تاثیرگذار بر بازار سهام باشد، گفت: وزارت اقتصاد در حال تلاش برای بازگرداندن اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار است و تاکنون شاهد عملکرد مثبت وزیر در حوزه بازار سرمایه بودیم.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز مصطفی امید قائمی به وجود مخاطبان خاص در اوراق دولتی اشاره کرد و گفت: افرادی که مشتاق سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بادرآمد ثابت هستند، به سمت خرید این اوراق پیش می‌روند.

او با تاکید بر الزامات در نظر گرفته برای بانک‌ها، بیمه‌ها و صندوق‌های با درآمد ثابت اعلام کرد: هر یک از آن‌ها باید نصاب مشخصی از دارایی‌های خود را تبدیل به اوراق دولتی کنند که به طور معمول بنگاه‌ها جزو مشتریان این اوراق‌ها برای خرید هستند.

افزایش نرخ بهره

امیدقائمی با اشاره به افزایش نرخ بهره در کشور اعلام کرد: رشد نرخ بهره همیشه با افزایش استقراض همراه است، این امر باعث می‌شود تا علاوه بر افزایش میزان تامین مالی، شاهد تحت تاثیر قرار گرفتن بازار از این اتفاق باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: خریداران اوراق خزانه متفاوت با سرمایه‌گذاران در بازار سهام بوده و دارای ۲ مخاطب متفاوت هستند، بنابراین مطرح شدن چنین صحبتی که پول وارد شده به بازار سهام همان پولی است که به سمت اوراق خزنه می‌رود، مقوله‌ای کاملا اشتباه است.

او با بیان این‌که این ۲ بازار جدا از یکدیکر بوده و دارای برنامه‌های متفاوتی هستند، افزود: با توجه به چنین مساله‌ای، ورود پول به اوراق خزانه نمی‌تواند به صورت مستقیم تاثیرگذار بر بازار سهام باشد.

امیدقائمی تاکید کرد: فروش عمده اوراق دولتی نمی‌تواند دارای اثر مستقیم بر بازار باشد، وقتی دولت اقدام به پرداخت بدهی‌های خود می‌کند از این محل، منابعی در اختیار طلبکاران دولت قرار می‌گیرد که باعث گردش اقتصادی و در نهایت رونق بازار سرمایه می‌شود.

عملکرد مثبت وزیر اقتصاد در حوزه بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه با بیان این‌که وزارت اقتصاد در حال تلاش برای بازگرداندن اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار است و تاکنون شاهد عملکرد مثبت وزیر در حوزه بازار سرمایه بودیم، گفت: ریسک سیاسی و غیرسیستماتیک حاکم بر بازار، خارج از اختیار سازمان بورس و وزارت اقتصاد بوده و این مسایل مانع‌ از بازگشت زودهنگام اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه شده است.

او با اعلام این‌که درخصوص مسایلی که در حیطه اختیارات وزارت اقتصاد قرار دارد، تلاش شده تا زمینه بازگشت اعتماد به بورس فراهم شود، توضیح داد: این امر نیازمند تلاش و ‌اقدامات بسیار گسترده است تا بتوان به نقطه گذشته اعتماد سهامداران به بازار سرمایه دست پیدا کنیم.

امیدقائمی در پایان گفت: ریسک‌های زیادی بر بازار حاکم است و شاهد وجود خطر جنگ در منطقه هستیم، این امر موجب شده تا سرمایه گذاران احتیاط بیشتری را برای ورود سرمایه‌هایشان به بازار سهام در پیش بگیرند.

برچسب‌ها

گزارش و یادداشت
گفتگو
روی خط
چند رسانه ای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x