شرکت سرمایه گذاری شفادارو با هدف تحول در صنعت داروسازی و استفاده از ایده های نوین، ورود به عرصه دانش بنیان را در اولویت راهبردی خود قرار داده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شفادارو،دکتر محمدعلی فیروزی در مصاحبه با هفته نامه صدای خاک، اظهار داشت: در شرایطی که طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، ارزش بازار جهانی داروسازی دانشبنیان در سال ۲۰۲۴ به حدود ۱.۴ تریلیون دلار رسیده و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ این رقم به بیش از ۲ تریلیون دلار برسد، صنعت داروسازی دنیا به سرعت به سوی فناوریهای نوین مانند بیوتکنولوژی، نانوفناوری و درمانهای ژنی حرکت کرده است.
ویبا بیان اینکه 45% از نوآوری های جهان در حوزه دانش بنیان متمرکز شده است، افزود: در ایران نیز، طبق آمار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سهم داروسازی دانشبنیان از اقتصاد سلامت در سال ۱۴۰۲ حدود 7% درصد بوده که هدفگذاری شده تا سال ۱۴۰۵ این سهم به ۱۵ درصد افزایش یابد.
عضو هیئت مدیره شرکت سرمایه گذاری شفادارو، افزایش نوآوری با بهره گیری از فناوری های پیشرفته مانند هوش مصنوعی، نانوفناوری و شبیه سازی های دیجیتال برای کاهش هزینه و زمان توسعه دارو. تولید داروهای انحصاری مانند ژن تراپی و داروهای با ارزش افزوده بالا (LVHV) برای رقابت در بازار جهانی. همکاری با استارت آپ ها، دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان جهت درمان بیماریهای صعب العلاج و توسعه داروهای شخصی سازی شده را از اهداف مهم شرکت سرمایه گذاری شفادارو برشمرد.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شفادارو افزود: بهره مندی از حمایتهای دولتی (معافیتهای مالیاتی، تسهیلات کم بهره) و جذب نیروی متخصص. تنوع بخشی به سبد محصولات گروه شفادارو (واکسنها، داروهای بیوتکنولوژی، درمانهای ژنتیک) و ساخت زنجیره ارزش یکپارچه برای کاهش ریسک و تضمین سودآوری بلندمدت. پیشگامی در فناوریهای تحول آفرین مانند CRISPR ( امکان ویرایش ژن) برای تأثیرگذاری بر استانداردهای جهانی سلامت و سیاست گذاری های دارویی، تمرکز بر خودکفایی در تولید داروهای حیاتی و کاهش وابستگی به واردات از جمله مزایای ورود به حوزه دانش بنیان است..
دکتر فیروزی در ادامه از دریافت ۱۲ پیشنهاد همکاری از شرکتهای دانش بنیان و شتاب دهنده ها، مکاتبه با ۳۵ سازمان و دانشگاه های کشور و برگزاری جلسه با ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری خبر داد.
عضو هیئت مدیره شفادارو تصریح کرد: این حرکت هوشمندانه نه تنها مدل کسب وکار سنتی دارویی را متحول می کند بلکه سبب خلق ارزش افزوده اقتصادی و تثبیت جایگاه جهانی در حوزه داروسازی مبتنی بر دانش بنیان خواهد بود. ما باور داریم با سرمایهگذاری هوشمند و توسعه فناوری، میتوانیم به عنصری تاثیرگذار در بازارهای منطقهای و جهانی تبدیل شویم.
ورود به حوزه دانشبنیان برای شفا دارو نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت راهبردی است.
وی در پایان با اشاره به اینکه ارزش بازار داروسازی دانش بنیان در جهان 1.4 تریلیون دلار و در ایران حدود 7 میلیارد دلار است، افزود: تمرکز ما بر توسعه محصولات با ارزش افزوده بالا LVHV) ) و تسلط بر فناوریهای انحصاری است تا بتوانیم جایگاه خود را در زنجیره ارزش جهانی تثبیت کنیم و قطعاً با سرمایهگذاری هوشمند و توسعه فناوری، میتوانیم به عنصری تاثیرگذار در بازارهای منطقهای و جهانی تبدیل شویم.