به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، سیاوش پرویزی نژاد در خصوص آخرین آمار صندوقهای بازنشستگی تکمیلی بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان، اعلام کرد: از شهریور سال ۱۴۰۲ که مقررات این صندوقها ابلاغ شد تا کنون مجوز فعالیت ۳ صندوق صادر شده که با دارایی تحت مدیریت بیش از ۱.۷ هزار میلیارد تومانی فعال بوده ضمن اینکه ۴ صندوق سرمایه گذاری دیگر نیز در حال دریافت مجوز تاسیس، پذیره نویسی و فعالیت هستند.
بیش از ۹۰ هزار نفر در این نوع صندوقها سرمایه گذاری کردند. آشنایی کارفرمایان با ساختار و عملکرد این صندوقها و فرهنگ سازی مزایا برای مدیران به توسعه کمی و کیفی بیشتر این نوع صندوقها می انجامد. حمایتهای مجلس و ایجاد مشوقهای مالیاتی برای کارفرما و نیروی انسانی میتواند به توسعه این نوع صندوقها کمک فراونی کند.
اگر خالص مبالغ پرداختی کارفرما و نیروی انسانی به این نوع صندوقها مشمول معافیتهای مالیاتی شده و معاملات آنها در بورس از مالیات معاف شود یا همانند بیمههای عمر، مالیات بر ارث را از این نوع داراییها حذف کرد کمک بسیاری به توسعه این صندوقها خواهد شد. همچنین میتوان در راستای کاهش مشکلات بازنشستگان در سالهای آتی، امکان حضور دستگاههای دولتی به عنوان کارفرما در ساختار این نوع صندوقها را فراهم کرد.
این صندوقها جایگزین صندوقهای بازنشستگی فعلی نیستند اما با توجه به شرایط فعلی کسری شدید منابع آنها صندوقهای سرمایه گذاری جدید با ساختاری شفاف، انعطافپذیر و کارا میتوانند به عنوان مکمل این صندوقها فعالیت کنند. این صندوقها در نگهداشت نیروی کار در بلندمدت و در توسعه برند کافرما اثر گذار خواهند بود. ساختار این صندوق ها ساده، انعطافپذیر و کارا طراحی شده و از شفافیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
درآمدهای صندوق و حاصل از صدور و ابطال واحدهای سرمایهگذاری معاف از مالیات است. ضمن اینکه با توجه به حدنصابهای سرمایه گذاری، میتوانند از مزایای سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایه گذاری طلا، املاک و مستغلات نیز بهرهمند شوند. این صندوقها با بهرهمندی از تخصص و تجربه تحلیلگران و متخصصین خبره سرمایهگذاری به افزایش سود و کاهش ریسک کمک میکنند. کنترل ریسک یکی دیگر از نقاط مثبت این صندوقها است و با تنوع بالا در پرتفو و الزامات حد نصاب داراییها، موجب کاهش ریسک میشوند.
صندوق بازنشستگی تکمیلی پوشش نرخ تورم را نیز انجام میدهد که سابقه سودآوری مناسب بورس در بلندمدت برای جبران تورم گواه کارایی مناسب سرمایهگذاری در این بازار است. توسعه فرهنگ سرمایه گذاری غیر مستقیم و بلند مدت یکی دیگر از ویژگیهای این صندوقها است. در ساختار صندوق یک یا چند کارفرما میتواند مشارکت داشته باشد و نیازی به راه اندازی تعداد زیاد نیست.
بطور کلی صندوقهای سرمایه گذاری بازنشستگی نقش بسیار مهمی در ایجاد ثبات در بازارهای مالی و اقتصاد کشورهای پیشرفته ایفا میکنند . به طوری که مجموع داراییهای ۳۰۰ صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی بزرگ در جهان بیش از ۲۲ تریلیون دلار است.