معاون خدمات مالی کارگزاری بانک آینده گفت: در حال حاضر وضعیت ذخایر صندوق در شرایط خوبی قرار دارد و سود مستمر، پیش بینی پذیر، با کیفیت و بدون نوسانی صندوق “صایند” با تکیه بر ذخایر فعلی بوجود آمده و تصمیمات مدیریت صندوق برپایه تداوم این وضعیت در آینده اتخاذ میشود.
به گزارش بازارسهام نیوز، جلال سیدی، معاون خدمات مالی کارگزاری بانک آینده در گفتگو با بورس نیوز، درباره وضعیت صندوق سرمایهگذاری “صایند” اظهار کرد: صندوق سرمایهگذاری درآمد ثابت گنجینه آینده روشن نماد “صایند” که یک صندوق از نوع قابل معامله (ETF) و تجمیع شونده است که دارای ارزش دارایی بالغ بر دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و بازدهی موثر سالانه بیش از ۱/۲۸ درصد است. در حال حاضر بیش از ۹۷درصد داراییهای تحت مدیریت صندوق “صایند” در سپرده بانکی و اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری شده و الباقی در بخش صندوقها و سهام کم ریسک و مستعد رشد سرمایه گذاری شده است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به تمایل ریسک سرمایه گذاران در صندوق با درآمد ثابت، بخش سهام به صورت بسیار گزینشی و صرفا در شرایط مطمئنی سرمایه گذاری شده و در مواقعی که ریسک بازار بیش از اندازه ریسک صندوق ارزیابی شده، نصاب سهام صندوق کاهش یافته است. در این خصوص به عنوان مثال در پایان فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۲ وزن سهام در این صندوق به صفر رسید و کلیه داراییهای صندوق در بخش سپرده بانکی و اوراق با درآمد ثابت تخصیص پیدا کرد که این موضوع باعث شد با ریزش بازار، سرمایه گذاران این صندوق از این زاویه متضرر نشوند.
از سوی دیگر مدیر صندوق با پیش بینی به موقع، قبل از رشد نرخ بهره، اوراق با درامد ثابت را بعضا به سپرده بانکی و یا به اوراق با سررسید کوتاه مدت تبدیل کرد که پس از رشد نرخ بهره در بازار، صندوق زیان خاصی بابت کاهش ارزش اوراق شناسایی نکند. قابل ذکر است اقدامات صورت گرفته برخواسته از تحلیل کلان اقتصادی، رصد بازارهای موازی، پیاده سازی رویکرد مدیریت سرمایه گذاری و ریسک بوده است.
سیدی در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر وضعیت ذخایر صندوق در شرایط خوبی قرار دارد و سود مستمر، پیش بینی پذیر، با کیفیت و بدون نوسانی صندوق “صایند” با تکیه بر ذخایر فعلی بوجود آمده و تصمیمات مدیریت صندوق برپایه تداوم این وضعیت در آینده اتخاذ میشود.
وی در خصوص چگونگی دستیابی صندوق به عنوان پربازدهترین صندوق با درامد ثابت کشور توضیح داد و گفت: با بهرهمندی از تیم تحلیلی قوی، یکپارچکی مدیریت، تحلیل به موقع و صحیح اقتصاد کلان و صنعت و اجتناب از خرید هر نوع سهم یا اوراق سفارشی، صندوق موفق شد بازدهی بالایی کسب کند.
سیدی در خصوص جهش قیمت صندوق صایند در ابتدای سال گفت: مشکل بوجود آمده بعد از تغییر بازارگردان قبلی و شروع به کار بازارگردان جدید و عدم همکاری بازارگردان قبلی بوده است که سبب شد در برخی روزها قیمت صندوق از NAV فاصله بگیرد. در نهایت بعد از تغییر بازارگردان و بدلیل وجود ذخایر کافی، مشکل مربوطه برطرف شد.
وضعیت نقدشوندگی صندوق صایند
معاون خدمات مالی کارگزاری بانک آینده درباره وضعیت نقدشوندگی صندوق صایند عنوان کرد: پس از تغییر بازارگردان صندوق در ابتدای سال ۱۴۰۲ و تدوین سیاستهای مشترک و اصولی، استراتژی نقدشوندگی بالا همراه با بازدهی مناسب، رقابت پذیر، مستمر و با کیفیت در دستور کار قرار گرفت و باعث شد صایند به عنوان یکی از نقدشوندهترین صندوقهای قابل معامله در بورس شناخته شود و رشد بیش از ۵۰ برابری صندوق و اخذ ۲ مرتبه مجوز افزایش سقف، نتیجه اعتماد سرمایه گذاران بوده است. همچنین یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در خصوص مدیریت صندوق صایند، حذف کارمزد معاملاتی از طریق کارگزاری بانک آینده است و در آینده نزدیک، موضوع حذف کارمزد معاملات صایند از طریق سایر کارگزاریها در دستور کار قرار خواهد گرفت.
معاون خدمات مالی کارگزاری بانک آینده، سرمایه گذاری در صندوقهای با درآمد ثابت را مناسب سرمایه گذاران ریسک گریزی که تمایل به کسب حداکثر بازدهی دارند، دانست و گفت: این صندوقها بدلیل بازدهی بیشتر از سپرده بانکی ونداشتن نرخ شکست گزینه مناسبی برای مدیریت منابع کوتاه مدت و بلند مدت بنگاهها و اشخاص به حساب میآیند. حتی اگر در روزهای خاص بازار، بازدهی صندوق منفی باشد ذخایر مناسب، بازده را خطی به پیش میبرد.
وی در پایان افزود: مهمترین اهداف مدیر صندوق حفظ رتبه صندوق در بازار سرمایه، حفظ و ارتقا بازدهی و نقدشوندگی بالا است و چشم انداز افزایش بازدهی صندوق با توجه به ذخایر صندوق و استراتژی مدیریت دارایی صندوق ترسیم شده است.