۷ دی ۱۴۰۳

مدیرعامل تاپیکو خبر داد:

رفع مهم ترین چالش پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای عرضه اولیه سهام

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

مدیرعامل تاپیکو مهم ترین چالش بر سر راه عرضه اولیه سهام پالایشگاه ستاره خلیج فارس را بدهی ارزی ٣ میلیارد دلاری اعلام کرد که با تعامل بانک مرکزی بر طرف خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، بابک افقهی در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی نفت در خصوص برطرف کردن موانع ورود بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان به بورس به نفت ما، اعلام کرد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس بزرگترین شرکت از منظر درآمدی و بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان به ارزش ٨ میلیارد دلار است که بیش از نیمی از بنزین مصرفی را تامین می کند.

وجود چنین دارایی در سبد سرمایه‌گذاری تاپیکو بسیار اثرگذار و قابل توجه است که ورود آن به بورس و قیمت‌گذاری بر تابلوی معاملات اثر مثبت قابل توجهی بر ارزش سهام تاپیکو خواهد داشت. یکی از مهم ترین چالش ها بر سر راه عرضه اولیه سهام پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بورس، وجود بدهی ارزی هنگفتی است که سالیان سال گریبان شرکت را گرفته بود.

این بدهی ناشی از تسهیلات ارزی با نرخ بهره های متعدد بود که از سه نهاد دیگر به شرکت واگذار شده و هر ساله با افزایش نرخ ارز، تسعیر می شد. در نهایت این بدهی ارزی در صورت های مالی اخیر حدود ٣ میلیارد دلار منعکس شد که مانع اصلی پذیرش سهام آن در بورس بود.

در نتیجه برای برطرف کردن چالش موجود، جلسات کارشناسی متعدد و فشرده ای با بانک مرکزی برگزار شد که نهایتا این معضل ١۵ ساله برطرف و مقرر شد طی صورتجلسه ای، تسهیلات ارزی با نرخ بهره های متعدد، تبدیل به بدهی ارزی در قالب تسهیلات ارزی میان بانک مرکزی و پالایشگاه شود.

امید می رود با حمایت و موافقت موثر وزیر نفت، سهامداران پالایشگاه و پذیرش هیات عامل بانک مرکزی این تلاش که موجب تهیه صورتجلسه و توافق طرفین شده به خط پایان برسد تا رویدادی خوش برای سهامداران تاپیکو و بازار سرمایه رقم زده شود. قطعاً با ورود پالایشگاه ستاره خلیج فارس به بازار سرمایه، شاهد تغییر بسیار مثبت در پرتفوی سرمایه‌گذاری تاپیکو خواهیم بود.

بر اساس این گزارش، پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت اسمی و عملی ٣۶٠ و ۴۵٠ هزار بشکه در روز با خوراک میعانات گازی در حال فعالیت است و با هزینه ۴ میلیارد یورویی ساخته شد. این پالایشگاه سالانه بین ۶ تا ٧ میلیارد دلار معادل ٩٠ تا ١٠٠ هزار میلیارد تومان درآمد دارد و روزانه بیش از ۴۵ میلیون لیتر بنزین و ١٧ میلیون لیتر نفت گاز با استاندارد یورو ۵ و محصولات دیگر از جمله گاز مایع، نفتا و سوخت جت تولید می کند.

برچسب‌ها

گزارش و یادداشت
گفتگو
روی خط
چند رسانه ای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x