۲۶ دی ۱۴۰۳

کارشناس بازار سرمایه اعلام کرد:

دو دیدگاه متفاوت دولت‌ها به بورس و عدم اعتماد به نجات بازار با خبر درمانی!

۹ خرداد ۱۴۰۳

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به دو دیدگاه متفاوت دولت‌ها به بورس، انتشار اخبار برای نجات بازار از رکود چند ماهه را کافی ندانست.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، پیام الیاس کردی با اشاره به آغاز روند نزولی شاخص بورس پیش از شهادت رئیس جمهور به دنیای اقتصاد، اعلام کرد: با این رویداد، روند نزولی قوت گرفت. بر همین اساس سازمان بورس تصمیم گرفت دامنه نوسان را کاهش دهد.

هرگونه تصمیم در ارتباط با ریزساختارها مانند دامنه نوسان، در زمان بحران، مشکل ساز می‌شود. چرا که زمان وقوع ریسک‌های گوناگون، اقداماتی از این دست جو ناخوشایندی مخابره می‌کند. با این وجود بورس از هفته گذشته فعالیت کج‌دار‌ و مریز را ادامه داد و دیروز شرایط بهتری را تجربه کرد.

بازار سرمایه در چند ماه گذشته شرایط ناخوشی را پشت‌سر گذاشته و در ماه‌ها و روزهای آینده می‌تواند شرایط مطلوب‌تری داشته باشد. در صورتی که رئیس دولت بعدی برنامه‌هایی جهت افزایش روابط بین‌الملل داشته باشد، بورس مانند روزهای پس از برجام، جو مثبتی خواهد داشت و می‌توان به بازدهی دلاری آن خوش‌بین بود.

در صورتی که سکان‌دار بعدی قوه مجریه تمایل چندانی به افزایش روابط خارجی نداشته باشد، ریزشی شدن یا نوسان کم‌افت‌ و‌ خیز شاخص دور از انتظار نخواهد بود.

نگاه دولت‌ها به بازار سرمایه به دو شکل متفاوت است. در نوع اول دولت شرایط بهبود را فراهم می‌کند و همگام با رشد آن فروش دارایی را رقم می‌زند. این اقدام وضعیت را برای سرمایه‌گذاری و رشد تولید فراهم می کند. در صورتی که نگاه تولید محورانه نباشد و تصمیماتی مانند تغییر نرخ خوراک شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی و افزایش عوارض صادراتی اتخاذ شود، نتیجه‌ای جز ریزش بیشتر و کوچ بیش از حد نقدینگی در پی نخواهد داشت.

اگر نرخ دلار نیما در هفته‌های آینده افزایش‌ محسوس مجددی به محدوده‌های ۴۵ هزار تومانی داشته باشد، بازار سرمایه می‌تواند سبزپوشی‌ پایدارتری را به ثبت برساند.

با وجود کاهش محدود نرخ بهره پس از چندین هفته افزایش متوالی، باید دید روند نزولی آن در روزهای آینده چطور خواهد بود. نکته جالب‌ توجه روند قیمتی نرخ ارز است که دیروز هم‌زمان با کاهش محدود نرخ بهره، نرخ ارز افزایش قیمتی را تجربه کرد.

به نظر می‌رسد این عوامل مانند نقطه‌ کانونی عدسی بازار را هدف قرار دادند و تاثیر مثبت را اعمال کردند. انتشار اخبار نمی‌تواند به‌تنهایی بورس غرق شده در رکود چند ماهه را نجات دهد و باید منتظر ماند در نهایت این عوامل قابل‌توجه تداوم می‌یابند یا خیر؟

در شرایط فعلی باید دید پس از عرضه نصفه‌‌نیمه سهام در روزهای آینده، خریداران پرقدرت به خرید سهام روی خوش نشان می‌دهند یا خیر؟ از این رو هر گونه تقاضا برای عرضه سهام می‌تواند نشانه مثبتی برای بازگشت به مدار صعودی باشد. در غیر این صورت اخبار فعلی را نمی‌توان چندان اثرگذار قلمداد کرد.

پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده عرضه‌هایی وجود داشته باشد. باید رفتار طرف تقاضا را زیر ذره‌بین قرار داد و دید نیروی تقاضا چه واکنشی نشان می‌دهد.

برچسب‌ها

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x