۷ دی ۱۴۰۳

مدیرعامل کارگزاری اعلام کرد:

بسته نجات تریلیون دلاری بورس های خارجی کجا و محدودیت دامنه نوسان ایران کجا؟

۷ خرداد ۱۴۰۳

مدیرعامل یک شرکت کارگزاری، ناکارآمدی محدودیت دامنه نوسان بازار سهام ایران در مقایسه با بسته نجات تریلیون دلاری بورس های خارجی را محرز دانست!

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، مهدی رباطی مدیرعامل کارگزاری اعتبار تابان با اشاره به گزارش مرکز تحقیقاتی دانشگاهی در فضای مجازی، اعلام کرد: هزینه طبقه متوسط برای زندگی بسیار معمولی تهران در خانواده چهار نفره ۳۰۰۰ دلار معادل حدود ماهانه ۲۰۰ میلیون تومان برآورد شده است. البته با در نظر گرفتن اجاره، شهریه مدرسه، درمان و… و بدون هزینه و اتفاقی خاص!

این سبد هزینه تقریبا برابر بسیاری از کشورهای مرفه و توسعه یافته دنیا است اما کیفیت خدماتی که شهروند ایرانی دریافت می کند در حد پایین ترین دهک کیفیت زندگی در دنیا محسوب می شود. شهروند ایرانی برای زندگی که یک دلار می ارزد، خوش بینانه حدود ۳ دلار هزینه می کند.

طبق آخرین بررسی ها از بین ۸۵ کشور، ایران در رتبه ۸۱ کیفیت زندگی و در بررسی دیگر بین ۸۷ کشور در رتبه ۸۶ قرار دارد. با هزینه ای بسیار گران نازل ترین کیفیت زندگی سهم مردم ایران است. این دقیقا نتیجه حکمرانی بر اساس آموزه های دلارزدایی و اقتصاد دستوری است که کم کم در حال رسیدن به جاهای باریک است.

وضعیت فعلی بورس هم جز انعکاس شرایط اقتصادی و فشاری که بر تولید می آید، نیست. اقتصادی ربوی که با نرخ بهره ۴۰ درصدی جز قاچاق مواد مخدر و انسان یا بازرگانی رانتی دیگر هیچ نوع فعالیت مولدی در آن توجیه اقتصادی ندارد.

کدام فعالیت تولیدی توان شناسایی سود ۴۰ درصدی در سال را در شرایط فعلی دارد؟ با این ملاحظه که بطور فرض اگر بخواهد ۴۰ درصد سود بسازد باید با مالیات و بیمه و هزار نهاد و داستان دیگر سر و کله بزند.

در دنیا بورس آیینه تمام نمای تولید هر کشور است. به همین دلیل دولت ها به محض کوچکترین تنش جدی از چین تا آمریکا با بسته نجات مالی در حد تریلیون دلار جلوی رکود بازار سرمایه را می گیرند اما در ایران، تدبیر دولت در حد محدود کردن دامنه نوسان به دو درصد برای نجات بورس است. تصمیمی مسخره که از همان ابتدا هم ناکارآمدی آن محرز است.

در صورت تداوم این سیاست های اقتصادی و ادامه نرخ بهره ۴۰ درصدی بزودی کشور با موج تعطیلی کارخانه ها و تعدیل نیروی انسانی کارگران مواجه خواهد بود.

برچسب‌ها

گزارش و یادداشت
گفتگو
روی خط
چند رسانه ای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x