۷ آذر ۱۴۰۳

کاهش تورم با حرکت سرمایه به سمت بازارهای مولد

۱۸ بهمن ۱۴۰۲

مدیر کل دفتر مطالعات بازارهای مالی و بازرگانی وزارت اقتصاد با اشاره به این که بازار سرمایه توانسته است تا حدی مسئله تورم ساختاری را کنترل کند، اظهار داشت: اگر منابع مالی به سمت تولید و سرمایه‌گذاری مولد حرکت کند، شاهد کاهش تورم خواهیم بود.

سومین پیش نشست نهمین همایش مالی اسلامی با موضوع «نقش ابزارها و نهادهای مالی اسلامی در حمایت از تولید و کنترل تورم» در گروه راهبران اقتصادی آرمان با حضور مجید کریمی،مدیرکل دفتر مطالعات بازارهای مالی و بازرگانی وزارت اقتصاد، امیر هامونی، عضو هیات مدیره گروه مپنا، فریدون رهنمای، رودپشتی دبیر کل انجمن مهندسی مالی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز مجید کریمی، مدیر کل دفتر مطالعات بازارهای مالی و بازرگانی وزارت اقتصاد، توسعه سطح تولید، ثبات قیمت، افزایش اشتغال و نبود تورم را از اهداف اقتصاد برشمرد و درباره نرخ تورم گفت: تورم به معنای افزایش فزاینده قیمت‌ها یا به عبارتی کاهش ارزش پول است، تورم می‌تواند موجب کاهش توقف تولید، افزایش سفته بازی، افزایش نااطمینانی و غیره شود.

وی با بیان این که بورس کالا توانسته تا حدی مسئله تورم ساختاری را کنترل کند، تصریح کرد: اگر منابع مالی به سمت تولید و سرمایه‌گذاری مولد حرکت کند، شاهد کاهش تورم خواهیم بود.

کریمی گفت: متوسط نرخ تورم در سه دهه گذشته حدود ۳۳ درصد بوده، اما مسئله مهم این است که در سال‌های قبل این متغیر نرخ های بالای ۵۰ درصد را به ثبت رسانده‌ایم.

وی افزود: وقتی رونق اعتباری ایجاد می‌شود، ابزارهای مالی می‌توانند در صورت بهره‌مندی مناسب موجب توسعه شوند.

مدیرکل دفتر مطالعات بازارهای مالی و بازرگانی وزارت اقتصاد گفت: شور و نشاط غیر منطقی در زمان رونق در بازارهای دارایی می‌تواند چالش‌زا باشد.

کریمی گفت: کاهش انضباط در بازار سرمایه موجب افزایش مخاطرات اخلاقی و انتخابات نامساعد و به مرور موجب افزایش ریسک‌پذیری موسسات مالی می‌شود.

افزایش مشاغل با پذیرش شرکت‌ها در بورس

امیر هامونی، عضو هیات مدیره گروه مپنا در ادامه اظهار کرد: از تصویب قانون بازار اوراق بهادار در سال ۱۳۸۴حدود ۱۸ سال می‌گذرد. همچنین، سال ۱۳۸۶ سیاست کلی اصل ۴۴ مصوب شد و در این قانون بازار سرمایه اهمیت قابل توجهی دارد.

وی با اشاره به این که ابزارها و نهادهای مالی می‌توانند نقش پررنگی در بحث کنترل تورم داشته باشند،گفت: آن طور که باید نتوانستیم ظرفیت‌های بازار سرمایه را به منظور بهره‌مندی فعالان و تولیدکنندگان به نمایش بگذاریم.

عضو هیات مدیره گروه مپنا با بیان این که تحرک در اشتغال از مسیر شرکت‌های پذیرفته‌ شده در بورس می‌گذرد،افزود: در کنار شرکت‌های تولیدی بزرگ، SME‌ها نیز اهمیت بسیار زیادی برای اقتصاد دارد.

هامونی گفت: در زمان حضورم در فرابورس، شرکت‌هایی که اقدام به عرضه اولیه سهامشان کرده بودند، پس از طی دوسال، حدود ۵۰ درصد نیروی کار آنها افزایش یافت.

وی با بیان این که مارکت کپ GDP، یکی از شاخص‌های سنجش بلوغ یک بازار در جهان است، گفت: بررسی شاخص‌ها می‌تواند موجب جهت دهی مناسب به روند بازار سرمایه باشد.

عضو هیات مدیره گروه مپنا تصریح کرد: یکی از دلایلی که سیاست‌های انبساطی بانک‌های مرکزی در جهان موجب بروز تورم نمی‌شود به سبب وجود بازارهای مالی و ابزارهای مورد استفاده در آن است.

هامونی با تاکید بر این که یکی از دلایل افزایش تورم نادیده گرفتن بازار سرمایه و خروج نقدینگی از این بازار است،تصریح کرد: در دوسال اخیر اقدامات خوبی در ابزار مشقات صورت گرفته و انتظار می‌رود در آینده شاهد توسعه آن باشیم.

عضو هیات مدیره گروه مپنا گفت : وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند با بهره مندی از ابزارهای مالی، سطح زیر کشت را کنترل و مانع از تورم شود.

نبض بازار سرمایه در دستان ابزارهای مالی

فریدون رهنمای رودپشتی، دبیر کل انجمن مهندسی مالی در ادامه با اشاره به این که نوع نگاهمان به بازار سرمایه به ویژه در حوزه مهار تورم تنظیم‌گری است، گفت: کشف قیمت یکی از مسائل مهم در بحث تنظیم‌گری به حساب می‌آید اما نتوانستیم در این حوزه عملکرد قابل قبولی داشته باشیم.

وی افزود: بازار سرمایه می‌تواند در تنظیم‌گری بخش‌های مهم اقتصاد مثل جهاد کشاورزی و بانک مرکزی مثمر ثمر باشد که برای اجرای آن نیاز به ابزار داریم.

دبیر کل انجمن مهندسی مالی تصریح کرد: تنها زمانی بازار سرمایه رشد می‌یابد که ابزارهای مالی به درستی طراحی و به اجرا درآیند زیرا ابزارهالی مالی نبض بازار سرمایه است.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران،رهنمای در پایان گفت: برای بهره‌گیری از ابزار نیازمند بازارهای تخصصی بورس هستیم، به نحوی که می‌توان به بورس املاک اشاره کرد؛ بازار سرمایه یک ضرورت است و باید به آن توجه ویژه ای داشت.

برچسب‌ها

گزارش و یادداشت
گفتگو
روی خط
چند رسانه ای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x