به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز سیدرضا شهرستانی، با اشاره به قطعی گاز برخی شهرکهای صنعتی و همچنین قطعی گاز مجموعههای فولادی گفت: صنعت فولاد، به عنوان یکی از صنایع مادر، چند سالی است که درگیر کمبود انرژی گاز و برق شده و چالشهای بسیاری را برای وابسته ایجاد کرده است.
او با تاکید بر اینکه امسال با کمبود ۱۹ هزار مگاوات برق مواجه هستیم، گفت: این رقم در سال آینده به ۲۵ هزار مگاوات کمبود برق خواهد رسید.
گاز مورد نیاز صنعت فولاد
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، توضیح داد: به ازای هر تن فولاد در بخش احیا و گندله سازی، به حدود ۴۰۰ هزار متر مکعب گاز نیاز است.
او با بیان اینکه تولید فولاد در کشور به تامین گاز کافی بستگی دارد،گفت: انرژی گاز، بخش مهم و اصلی محصول فولاد است و به عنوان مواد اولیه به کار گرفته میشود. لذا کمبود گاز تاثیری بسیار منفی بر این صنعت خواهد گذاشت.
شهرستانی با اشاره به اثر تامین نشدن گاز مورذ نیاز صنعت فولاد بر بازار سایر کالاها و مصالح، افزود: افزایش قیمت گاز مورد نیاز صنعت فولاد، موضوع را پیچیدهتر کرده و سبب افزایش قیمت برخی مصالح مورد نیاز پروژههای عمرانی چون سیمان، میلگرد و نظایر آن شده است.
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در عین حال افزود: اگر قیمت تمام شده گاز صنعت فولاد همچنان افزایشی بماند، وضع بدتر خواهد شد.
شهرستانی اعلام کرد: دولت و مجلس میبایست مشکلات صنعت فولاد و صنایع وابسته به آن را حل کنند وگرنه شاهد اتفاقات ناگواری در این حوزه خواهیم بود.
زمین در برابر برق
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران پیشنهاد کرد: انتظار میرود دولت، زمین به فولادسازان واگذار کند و در کنارش تعهد بگیرد که آنها هم نیروگاههای تجدیدپذیر یا همان برق سبز راهاندازی کنند و بستر را برای شرکتهای خارجی که تمایل بیشتری به سرمایهگذاری دارند، هموارتر کنند.
شهرستانی تاکید کرد: با توجه به اینکه مجموعه صنعت فولاد در ساعت ۵ هزار مگاوات برق مصرف می کند، لذا این اطمینان را باید به دولت و مجلس داد که اگر قیمت گاز در بخش فولاد ثابت بماند و بخش فولادی در قبال دریافت زمین رایگان، ۲۵ هزار مگاوات برق احیا کند، به طور حتم کمبود گاز از این محل در کشور مرتفع شده و با راه اندازی نیروگاههای خورشیدی مشکل برق و گاز در کشور حل میشود.