به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، علیاکبر محرابیان با اشاره به اینکه اغلب نیروگاهها اقدام به عرضه برق در بورس می کنند، اعلام کرد: مقرراتی برای امکان خرید برق همه مصرفکنندگان از بورس مدنظر است تا همگانی و خرید و فروش برق کاملاً اقتصادی شود. علاوه بر این از همه نیروگاه ها دعوت می شود برق تولیدی را در بورس عرضه کنند تا قادر به دریافت نقدی مطالبات باشند.
جذاب کردن سرمایهگذاری در نیروگاهها نیز گام دوم رفع ناترازی برق بوده و وضع مقررات و قوانین، سرمایهگذاری در نیروگاه را با توجیه اقتصادی همراه کرده است. البته برخی نیروگاههای عمدتاً دولتی همچنان با نرخهای یارانهای مصارف تا سطح الگوی خانگی، کشاورزی و … را تأمین و نیروگاههای خصوصی اقدام به فروش برق در بورس میکنند.
تفاهمنامه ۷.۵ میلیارد دلاری با صندوق توسعه ملی هم درحالی هفته گذشته امضا شد که نیروگاههای جدید در دو قالب در حال سرمایهگذاری هستند. دسته اول نیروگاههای عرضه کننده برق به صنایع هستند که در قالب ماده چهار قانون رفع موانع تولید از صنعت برق جای میگیرند. در این بخش برای بیش از ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه قرارداد منعقد شده که حدود ۷ هزار مگاوات در حال اجرا است و بیش از ۱۰۰۰ مگاوات هم سنکرون شده و مابقی به ترتیب وارد شبکه میشود.
در طراحی گروه دوم تلاش شده سرمایهگذاران بتوانند نیروگاه احداث کنند و در چارچوب بازار با نرخهای جذاب، برق تولیدی را به فروش برسانند. با تسهیلات صندوق توسعه ملی هم ۱۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی اضافه خواهد شد. تا ۸۰ درصد سرمایهگذاریها هم از طریق صندوق توسعه ملی پرداخت می شود و سرمایهگذاران میتوانند با معرفی وزارت نیرو بدون دغدغه تسهیلات مورد نیاز را دریافت کنند.
در بخش صنایع فراخوان شده و نیروگاهها قراردادهایی را با وزارت نیرو منعقد کردند و بیش از ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه در عملیات اجرایی هستند و بخشی نیز تکمیل و وارد شبکه شده است. برای گروه دوم و تأمین برق بخش خانگی بالاتر از الگو یا بخش تجاری و اداری هم بزودی فراخوانی اعلام میشود و سرمایهگذاران در چارچوب این فراخوانها حضور مییابند.