به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، سعید صمدی با اشاره به ذخیره ۱۲ میلیارد تنی زمین شناسی و حدود ۲ میلیارد تنی قطعی اکتشافی زغال سنگ به صدا و سیما، گفت: ۹۰ درصد معادن زغال سنگ بدون استفاده مانده و قیمت گذاری دستوری عملا سرمایه گذاری در این بخش را متوقف کرده است.
وی افزود: اکنون حدود ۲.۳ میلیون تن ظرفیت تولید زغالسنگ سرمایه گذاری شده و هرکدام ۱۵ تا ۳۰ درصد هم پیشرفت داشتند اما تقریبا ۲ تا ۳ سال متوقف هستند. سال گذشته ۱.۷ میلیون تن کنسانتره زغالسنگ تولید شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ حدود ۱۵ درصد کاهش داشت اما در قابل واردات افزایش داشت و از ۱.۴ به ۱.۵ میلیون تن رسید.
صمدی ادامه داد: سال گذشته ۶۰۰ میلیون دلار خروج ارز نیمایی بابت واردات زغالسنگ و مشتقات صورت گرفت درحالی که صرف حداقل ۹۰ درصد این مقدار برای تولیدکننده بخش قابل توجهی از خروج ارز، متوقف می شد. زمان ۸ سال جنگ یک کیلو زغالسنگ هم وارد نشد. معادن و شرکت های فولادی هم می چرخیدند ولی اکنون متاسفانه قیمت را پایین نگه داشته اند.
بر اساس این گزارش، سال گذشته قیمت زغالسنگ داخلی و وارداتی ۵.۹ و ۱۶.۳ میلیون تومان با ارز نیمایی بود که با ارز آزاد بیش از ۲۵ میلیون تومان محاسبه می شد و هیچ منطقی ۳۰۰ درصد اختلاف قیمت را نمیپذیرد.