به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، رضا ریاحی با اشاره به پیک حدود ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق به ایلنا، اعلام کرد: همه نیروگاههای خصوصی و دولتی با حداکثر ظرفیت در مدار تولید هستند اما به دلیل نیاز مصرف بیش از تولید، تعداد زیادی از مصرفکنندگان صنعتی و کارخانجات به شدت محدودیت دارند تا نیاز مصرف بخش خانگی، تجاری و کشاورزی تامین شود.
عمده تمرکز وزارت نیرو بر روی ایجاد محدودیت مصرف در بخش کشاورزی و صنعت و برای تامین نیاز مصرف خانگی و تجاری بوده و علت آن نیز ناترازی تولید و مصرف است.
پیک مصرف شبکه حدود ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق بود و در صورت ادامه این روند طی ۱۰ سال آینده حدود ۳۷ هزار مگاوات ناترازی تولید برق معادل ۳۳ درصد از نیاز مصرف وجود خواهد داشت و یک سوم برق مورد نیاز قابل تامین نخواهدبود مگر اینکه در سیاستهای فعلی، تغییری جدی و تمهیدات جدیدی اتخاذ و سرمایهگذاری شود.
محدودیت و خاموشی بخش صنایع ۱۰ درصد در پیک بوده که با اثر منفی در تولید کارخانجات به کمبود عرضه و ضرر اقتصادی و گرانی محصولات و افزایش تورم منجر میشود و صنعتگران و کارآفرینان از توسعه صنایع و احداث کارخانجات جدید خودداری خواهند کرد.
وزارت نیرو طبق قانون برنامه ششم، قرارداد جدیدی با سرمایهگذاران بخش خصوصی تولید منعقد نکرد که آثار آن در کمبود تولید و ناترازی و خاموشی مشترکین دیده میشود و به غلط به عنوان مدیریت مصرف از آن یاد میشود اما مدیریت مصرف زمانی است که مصرف مشترکین برق ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یابد نه اینکه ۹۰ درصد کاهش اعمال شود. این رویه در استاندارد جهانی مدیریت مصرف برق، مدیریت محسوب نمیشود بلکه خاموشی است و با این روال موضوع سرمایهگذاری و کمبود تولید در بخش صنعت برق حل نمیشود و روزبهروز مشکلات بیشتر میشود.
توصیه می شود دولت چهاردهم در نحوه حکمرانی صنعت برق جدی تجدیدنظر کند و با مدیریت غیر متمرکز، اختیارات شرکتهای زیر مجموعه و مسئولیت آنها را افزایش دهد تا منابع مالی، دقیق و صحیح و با حساسیت تخصیص یابد. همچنین دولت جدید باید اقتصاد صنعت برق را در حوزه سرمایه گذاری بر روی ریل و بستر درست بیندازد تا سرمایه گذاران رغبت و انگیزه داشته باشند.