۷ دی ۱۴۰۳

سه کارشناس بازار سرمایه:

نرخ جدید تسعیر ارز بانک ها ناجی بورس نیست/ اثر دو ریسک نرخ بهره و سیاسی

۲۰ فروردین ۱۴۰۳

سه کارشناس بازار سرمایه با اشاره به کمرنگ و پر رنگ شدن ریسک نرخ بهره و سیاسی، تعیین نرخ جدید تسعیر ارز گروه بانکی را موجب نجات بورس ندانستند.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام، سه کارشناس بازار سرمایه با اشاره به کمرنگ و پر رنگ شدن ریسک نرخ بهره و سیاسی در گفت و گو با دنیای اقتصاد، اثر تعیین نرخ جدید تسعیر ارز گروه بانکی را موجب نجات بورس ندانستند.

علی حیدری: بازار سهام از نظر چارتی وضعیت مناسبی دارد و روند صعودی شکل‌ گرفته‌ است. منفی‌های این روزها جدا از دلایل سیاسی نظامی و اقتصاد کلان پولبک به سطحی است که شکسته شده و به‌نظر می‌رسد روند صعودی شکل‌گرفته از بین نخواهد رفت. از نظر بنیادی نیز بسیار مستعد رشد است. در عموم صنایع افزایش نرخ وجود داشته و برخی نمادهای دلاری که محصولات صادراتی بیشتری دارند شاهد افزایش تقاضا هستند.

خبر خوشی شنبه در باره نرخ تسعیر ۴۰ هزار تومانی بانک‌ها مخابره شد که “وبملت” به دلیل دارایی‌های ارزی قابل‌توجه بیشترین نفع را از این موضوع خواهد برد. بعد از آن نمادهای دیگر بانکی مانند “وبصادر، وخاور” و… نیز از این موضوع منتفع خواهند شد.

تا همین چند وقت پیش ریسک نرخ بهره وجود داشت که به‌تدریج اثر را از دست داده‌ البته به معنای عدم ریسک نیست اما تشدید نشده و واکنش خاصی نسبت به نرخ بهره دیده نمی شود. عامل بازدارنده بسیار منفی که وجود دارد ریسک سیاسی اخیر است. در کنار نرخ بهره، اقتصاد کلان و سیاست‌های انقباضی بانک‌ مرکزی، ریسک سیاسی و نظامی هم وجود دارد.

هرگاه ریسک سرمایه‌گذاری تشدید می‌شود بورس اثر منفی می‌گیرد و افراد تلاش می‌کنند سرمایه را به سمت بازارهای کم‌ریسک‌تر ببرند. مهم‌ترین مسئله پشت‌سر گذاشتن ریسک سیاسی است و چنانچه کمرنگ شود با توجه به وضعیت بنیادی، روند مثبت و رو به‌ رشد خواهیم‌ داشت. به‌نظر سال جاری بورس تلاش می‌کند به سایر بازارها برسد.

پیام الیاس کردی: بورس به رسم سال‌های گذشته در اواخر اسفند و فروردین‌ به دلایل متفاوتی وضعیت مساعدتری دارد. افزایش نرخ بهره و اختلاف دلار آزاد در کنار بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران نسبت به آینده وضعیت سردرگمی را قالب کرده است. افزایش تنش‌های منطقه‌ای با وجود افزایش نرخ ارز چندان مورد خوشایند نبوده و با واکنش منفی روبرو شده است.

با وجود سبز پوشی دیروز گروه‌های بانکی به نظر نمی‌رسد تسعیر نرخ ارز گروه بانکی بتواند به‌تنهایی بازار را از این وضعیت بلاتکلیفی نجات دهد. در روزهای آینده اتفاق چندان خاصی رخ نمی دهد. نتیجه جلسه شورای عالی بورس هم اثری مقطعی ایجاد می کند.

مریم محبی: نرخ ارز اسفند سال گذشته شاهد افت‌ و خیز بود. با این وجود تداوم مسیر هیجانی افزایش قیمت دلار و طلا ترس ملموسی بر تن افراد ریسک‌ گریز و سرمایه‌های سرگردان انداخت و موجب خروج نقدینگی در روزهای گذشته از بورس شد.

برچسب‌ها

گزارش و یادداشت
گفتگو
روی خط
چند رسانه ای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x