۱۶ آذر ۱۴۰۳

دو کارشناس بازار سرمایه اعلام کردند:

مهم‌ترین عوامل بی رمقی بورس و پیش بینی دو خط حمایت بعدی شاخص

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

دو کارشناس بازار سرمایه با اعلام مهم‌ترین عوامل بی رمقی بورس، دو خط حمایت بعدی شاخص با شکست رو به پایین را پیش بینی کردند.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، دو کارشناس بازار سرمایه با اعلام مهم‌ترین عوامل کم‌رمقی بورس در گفت و گو با دنیای اقتصاد، دو سطح حمایتی بعدی شاخص با شکست رو به پایین را پیش بینی کردند.

سپیده منصوری: هفته گذشته برآیند معاملات بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱.۲ هزار میلیارد تومان را نشان می‌دهد. در آخرین روز معاملاتی روند خروج نقدینگی حقیقی برای سیزدهمین روز متوالی با ثبت رقم ۲۰۵ میلیارد تومان ادامه پیدا کرد. با این وجود در چهارمین هفته دومین ماه سال بر شدت خروج نقدینگی نسبت به میانگین ماهانه افزوده شد.

در هفته اخیر برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز از ورود ۵۹۳ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی خبر می‌دهد. هفته گذشته برای سهامداران بورس ناخوشایند بود و رکورد بیشترین تعداد روزهای منفی متوالی از فروردین سال ۱۴۰۰ به ثبت رسید.  سیاست‌های انقباضی حداکثری، نرخ‌های بهره بالا و تامین مالی‌های سنگین مانند حراج اوراق با نرخ‌های بیش از ۳۰ درصد که به دنبال کسری بودجه از بازار سهام تامین می‌شود از جمله مهم‌ترین عوامل کم‌رمقی این روزها هستند.

از طرفی بند س مصوبه ۶ بودجه که می‌توانست صنایع بزرگ و نظام مالی را به‌شدت تحت تاثیر قرار دهد، چهارشنبه پس از بررسی در صحن علنی مجلس اصلاح شد. کماکان چشم بازار به خبرهای اقتصادی و سیاسی دوخته شده اما به نظر می‌رسد آرامش اخبار سیاسی و بی‌خبری تحولات اقتصادی در هفته‌های آینده ادامه‌دار باشد و با نزدیک شدن به اواخر فصل بهار انتشار گزارش‌های شرکت‌ها چهره بازار را تحت‌الشعاع قرار دهند.

از منظر تکنیکال شاخص کل در محدوده اشباع فروش و نزدیک به سطح حمایت استاتیکی ۲.۱۵ میلیون واحدی قرار دارد. حفظ این محدوده برای بازار اهمیت بالایی دارد. در صورتی که این سطح شکست رو به پایینی را به ثبت برساند، محدوده‌های ۲.۰۵ تا ۲.۱ میلیون واحدی سطوح حمایتی بعدی شاخص بورس خواهند بود.

در چند ماه گذشته ریسک تصمیمات نابجای مسئولان نسبت به ریسک‌های سیتماتیک به‌مراتب آسیب بیشتری بر بدنه بازار سهام وارد کرده است. آسیبی که جبران آنها هزینه بالایی در وهله نخست برای سرمایه‌گذاران خواهد داشت. تا زمانی که سیاست گذاران به بازار سهام به دید تامین مالی و فروش اوراق نگاه کنند خوش‌بینی به تغییر روند فعلی چندان مورد انتظار نخواهد بود.

علیرضا فرشید: پس از کاهش ریسک‌های گوناگون منطقه‌ای، بازار سرمایه کم‌توان که به دنبال تغییر روند خسته‌کننده بود، مجددا با موج ریسک‌های جدیدی مواجه شد. بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ و افزایش کم‌سابقه نرخ بهره از جمله ریسک‌هایی بودند که بازار را به چالش جدیدی کشاندند. با این وجود چهارشنبه همزمان با بررسی‌های مجدد مجلس این بند اصلاح شد و معافیت‌های مالیاتی مجددا برقرار شدند که خبر خوشایندی برای صنایع بزرگ تلقی می شود.

هفته‌های گذشته اوراق مرابحه دولت به دلیل نرخ‌های پایین بدون مشتری ماند که نشانه‌ای مبنی بر بالا بودن نرخ بهره و در شرایط فعلی از مهم‌ترین معضلاتی است که بازار با آن دست‌ و‌ پنجه نرم می‌کند. با توجه به افزایش موج عرضه اوراق که از هفته‌های گذشته شدت گرفته، فشار جذب نقدینگی از بازار سرمایه به سمت اوراق هدایت خواهد شد.

از طرفی اختلاف نرخ دلار نیما با نرخ بازار آزاد از جمله عواملی است که به پاشنه آشیل شرکت‌های صادرات‌ محور تبدیل شده است. پیش‌بینی می‌شود بورس هفته جاری وضعیت مساعدتری را تجربه کند و از فشار عرضه‌ها کاسته شود.

برچسب‌ها

گزارش و یادداشت
گفتگو
روی خط
چند رسانه ای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x