۴ فروردین ۱۴۰۴

“فولاد” دلایل افزایش ۴۶ درصدی سود عملیاتی ۱۲ ماهه را اعلام کرد

۱۶ خرداد ۱۴۰۳

شرکت فولاد مبارکه، دلایل افزایش ۴۶ درصدی سود عملیاتی در عملکرد ۱۲ ماهه حسابرسی نشده نسبت به مدت مشابه سال قبل را اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، شرکت فولاد مبارکه در خصوص دلایل افزایش ۴۶ درصدی سود عملیاتی در صورت‌های مالی ۱۲ ماهه حسابرسی نشده نسبت به مدت مشابه سال قبل، دست به شفاف سازی زد.

بر اساس این گزارش، مهدی کویتی معاون اقتصادی و مالی “فولاد” در خصوص دلایل افزایش ۴۶ درصدی سود عملیاتی در صورت‌های مالی ۱۲ ماهه حسابرسی نشده نسبت به مدت مشابه سال قبل، اعلام کرد: درآمد عملیاتی شرکت نسبت به مدت مشابه قبل با افزایش ۵۰ درصدی مواجه شد که ناشی از افزایش ۷ و ۴۳ درصدی مقدار و نرخ فروش است. مقدار صادرات ۱۷ درصد و درآمد حاصل از فروش محصولات در بازار صادرات ۵۵ درصد افزایش یافت.

بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی در سال گذشته معادل ۱۵۳.۷ هزار میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸ درصد افزایش داشت که ناشی از افزایش ۷ درصدی مقدار تولید و افزایش نرخ نهاده‌های تولید بود. در بخش ۵-۲ گزارش تفسیری مدیریت عملکرد سال مالی ۱۴۰۲ به دلایل تغییرات افزایش سود عملیاتی پرداخته شده است.

در خصوص عدم افشای وضعیت شرکت‌های سرمایه‌پذیر در سال مالی گذشته، تحقق درآمد سرمایه‌گذاری منوط به برگزاری مجمع سالانه شرکت‌های سرمایه پذیر و تصمیم گیری در خصوص درآمد نقدی هر سهم است که در زمان تهیه گزارش این امکان فراهم نبود.

در خصوص تشریح برنامه‌های توسعه‌ای، کاهش درصد پیشرفت فیزیکی پروژه‌های توسعه نسبت به سال مالی قبل به دلیل اضافه شدن پروژه‌های جدید به پروژه‌های در جریان تکمیل و یا بهره‌برداری از پروژه‌های قبلی است که در نهایت منجر به کاهش میانگین وزنی درصد پیشرفت فیزیکی کل پروژه می‌شود.

برآورد هزینه‌های تکمیل پروژه شامل کل مبالغ ریالی و ارزی برآوردی است در حالی که بر اساس الزامات گزارشگری صورت‌های مالی، هزینه‌های انجام شده تنها شامل صورت وضعیت‌های پرداخت شده بدون احتساب علی الحساب و پیش پرداخت‌ها است. مضاف اینکه هزینه‌های ارزی انجام شده به تاریخ ثبت در دفاتر انجام می‌شود اما برآورد هزینه‌های ارزی تا پایان پروژه بر اساس نرخ ارز در ۲۹ اسفند سال ۱۴۰۲ محاسبه شده است.

در خصوص دلایل برآورد کاهش مقدار تولید و فروش محصولات صادراتی سال مالی جاری، کاهش ۱۰۰ هزار تن تولید تختال به دلیل پیش بینی افزایش محدودیت‌های مصرف انرژی در سال جاری است.

در جدول هزینه‌های اداری، عمومی و فروش، سرفصل هزینه حمل و نقل و انتقال شامل هزینه‌های حمل و فورواردینگ محصولات صادراتی است که با توجه به افزایش ۱۷ درصدی مقدار صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل و افزایش بیش از ۷۰ درصدی نرخ‌های حمل و نقل ریلی و جاده‌ای این سرفصل هزینه با افزایش ۸۵ درصدی مواجه شده است.

سایر درآمدهای عملیاتی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۵ درصد کاهش یافته که عمدتاً به دلیل شناسایی سود ناشی از تسعیر دارایی‌های ارزی عملیاتی سال ۱۴۰۱ است که در سال ۱۴۰۲ موضوعیت نداشت. هزینه‌های مالی در سال ۱۴۰۲ معادل ۸.۵ هزار میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴.۷ هزار میلیارد تومان معادل ۱۲۵ درصد افزایش یافت که ناشی از افزایش نرخ تامین مالی بود.

همچنین هزینه‌های فروش، اداری و عمومی در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۵۴ درصدی مواجه شده که عمدتاً ناشی از افزایش هزینه حمل و فورواردینگ، افزایش هزینه استهلاک( تکمیل دارایی در جریان ساخت و خرید دارایی جدید)، افزایش هزینه‌های خدمات پیمانکاری به دلیل افزایش سطح عمومی قیمت‌ها است.

برچسب‌ها

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x