به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز ، دو کارشناس بازار سرمایه با اعلام عوامل خروج بورس از رکود در گفت و گو با دنیای اقتصاد، تداوم روند تعادلی را پیش بینی کردند.
احمد اشتیاقی: در دو روز ابتدایی هفته اخبار مختلف از نامزدهای ریاستجمهوری، تغییرات نرخ سود و ادامه کاهش دامنه نوسان در بازار سهام سمت و سوی بورس را تغییر دادند اما در صورتیکه وضعیت ریسکهای حاکم تغییر نکند، صعود قدرتمند شاخص را نمیتوان انتظار داشت.
تا زمانیکه تغییر در برخی سیاست گذاریهای اقتصادی ایجاد نشود، بازگشت به مدار صعود و فتح قلههای گذشته واقع بینانه نخواهد بود. با توجه به ابلاغیه اخیر بانکمرکزی به بانکها مبنیبر رعایت سود سپرده حداکثر ۲۲٫۵ درصدی این اقدام میتواند بازارها را از حالت رکودی خارج و روند نرخ تامین مالی بنگاههای اقتصادی و بههم ریختگی بازارهای مالی را کاهش دهد. با توجه به هدفگذاری ۲۰ درصدی نرخ تورم در سالجاری توسط سیاست گذاران، میتوان نرخ ۲۵ درصدی را برای نرخ سود سپردهها درنظر داشت.
در صورتیکه هدف اصلی سیاست گذار نرخ فوق باشد با عقبنشینی نرخ بهره بدونریسک از نرخهای فعلی بازارهای مالی بویژه بازار سرمایه از چنین اقدامی منتفع میشود. با توجه به اینکه کمتر از یک ماه تا انتخابات ریاستجمهوری زمان باقیمانده بهنظر نمیرسد بانکمرکزی تصمیم مشخصی برای افزایش دلار نیما به محدودههای فراتر از ۴۵ هزار تومان را در کوتاهمدت داشته باشد با اینوجود افزایش قیمت دلار نیما از محدودههای کنونی بهعنوان مسکنی اثربخش عمل می کند و بازار را از باتلاق رکود بیرون بکشد.
تجدید ارزیابی دارایی شرکتهای خودروسازی نیز میتواند وضعیت ناخوشایند صنعت خودروسازی را بهبود و لیدر محور بودن این بخش میتواند کلیت بازار را به ساحل آرامش برساند. پیشبینی میشود بازار در روزهای آینده روند تعادلی را حفظ کند و در محدودههای فعلی نوسانهای محدودی را بهثبت برساند.
عرفان کاظم زاده: شاخص بورس یکشنبه با نوسان محدود منفی ۰٫۳۱ درصدی روبرو بود. کمتر از یک ماه به انتخابات ریاستجمهوری مانده و بورس در شرایطی به حیات معاملاتی ادامه میدهد که اخبار اقتصادی از جلوه کمتری برخوردار شده و اخبار مربوط به انتخابات اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
با اینوجود انتشار اخبار مثبت گوناگون از جمله تجدید ارزیابی دارایی شرکتهای خودروسازی و اصلاح نرخ سوخت پتروشیمیها میتواند بورس را از رخوت خارج کند. البته اقداماتی از این دست تنها بهعنوان مسکن اثربخش کوتاهمدت است. چراکه تا زمانیکه قیمتگذاریهای دستوری بر مدار خودروسازی است، وضعیت این صنایع با اقداماتی از این دست دگرگون نخواهد شد.
بهنظر میرسد افزایش محدود دلار نیما در روزهای آینده ادامه پیدا کند اما باید منتظر ماند و دید دولت چهاردهم چه سیاستی در قبال این موضوع اتخاذ خواهد کرد. بنابراین پیشبینی میشود روند تعادلی ادامه پیدا کند.