به گزارش پایگاه خبری بازار سهام ، تحلیل وضعیت بازار جهانی زغالسنگ توسط مؤسسه بلومبرگ نشان میدهد بهرغم برنامههای اعلامی برای کربن زدایی، زغال سنگ بطور پیوسته در جهان استخراج و استفاده میشود.
بر اساس گزارش آژانس بینالمللی انرژی، حجم تولید زغالسنگ در سال ۲۰۲۳ به سطح بیسابقه ۸.۷ میلیارد تن و قیمت آن نیز به بالاترین سطح در سال ۲۰۲۲ رسید. البته پیشبینی میشود این رقم در سال ۲۰۲۴ کاهش یابد و تا سال ۲۰۲۶ در سطح ۸.۴ میلیارد تن در سال تثبیت شود.
دلایل این وضعیت در درجه اول در بیثباتی تأمین انرژی چین و تقاضای فزاینده زغالسنگ در هند برمی گردد. همچنین متأثر از پیامدهای تنش در اوکراین و شکست در برنامههای بینالمللی برای تشویق به ترک تدریجی سوختهای فسیلی در اقتصادهای نوظهور است.
اگر سال ۲۰۰۰ اقتصادهای پیشرفته تقریباً ۵۰ درصد از مصرف جهانی زغالسنگ را به خود اختصاص داده بودند تا سال ۲۰۲۶ هند و چین بهتنهایی بیش از ۷۰ درصد مصرف زغالسنگ را به خود اختصاص می دادند. همین موضوع موجب افزایش قیمت زغالسنگ میشود. مصرفکنندگان هندی و چینی پیشنهاد های سودآورتری را به عرضهکنندگان این حامل انرژی ارائه میدهند.
سال ۲۰۲۳ چین، هند و اندونزی عملیات احداث نیروگاههای جدید زغالسنگ با ظرفیت ۵۹ گیگاوات را آغاز کردند و پروژههای پیشنهادی را با ظرفیت ۱۳۱ گیگاوات دیگر (حدود ۹۳ درصد کل ظرفیت جدید جهان) به جریان انداختند. تولید زغالسنگ در چین، هند و اندونزی نیز در سال ۲۰۲۳ در سطح بالایی باقی ماند.