۳۰ شهریور ۱۴۰۳

تحلیل رسانه‌های خارجی از پیروزی پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری

۱۶ تیر ۱۴۰۳

رسانه‌های خارجی مانند آسوشیتدپرس، رویترز، سی ان ان و... تحلیلی از پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جهمهوری ایران ارایه کردند.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، ساعاتی پس از پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جهمهوری ایران، رسانه‌های خارجی مانند همیشه اقدام به بازتاب این رویداد مهم سیاسی کردند که از سوی ایرنا رسانه دولت باز نشر شد.

 آسوشیتدپرس : پس از سال ها تحریم ایران، مسعود پزشکیان نامزد اصلاح طلبان در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران، جراح قلب و قانونگذار کهنه کار امروز با وعده تعامل با غرب پیروز شد. حامیان وی بامداد امروز در خیابان ‌های تهران و شهرهای دیگر پیروزی بر سعید جلیلی مذاکره ‌کننده سابق هسته‌ای را جشن گرفتند.

پزشکیان در شرایطی برنده انتخابات می شود که ایران در برهه حساسی قرار داشته و منطقه خاورمیانه بر سر جنگ اسرائیل و حماس با تنش های شدیدی روبرو بوده و برنامه هسته ای ایران در حال پیشرفت است. انتخابات قریب الوقوع آمریکا هم می تواند هر گونه احتمال تنش زدایی بین تهران و واشنگتن را با خطر روبرو کند.

خبرگزاری فرانسه : نامزدی پزشکیان که تا این اواخر فردی نسبتاً ناشناخته بود، امید اصلاح طلبان ایران را پس از سال ها تسلط اردوی محافظه کاران افزایش داد. ائتلاف اصلی اصلاح طلبان ایران از پزشکیان حمایت کردند. پزشکیان جراح قلب ۶۹ ساله، خواهان روابط سازنده با کشورهای غربی برای احیای توافق هسته ای به منظور خروج ایران از انزوا شده است.

وی متعهد شده محدودیت‌های دیرینه اینترنت را کاهش داده و کاملاً با گشت‌ ارشاد مخالفت کند.

خبرگزاری رویترز: مسعود پزشکیان که متعهد شده باب تعامل ایران با جهان را گشوده و آزادی های مورد خواست مردم را فراهم سازد در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد.

فیلم هایی از بسیاری از شهرها در رسانه های اجتماعی منتشر شده که حامیان پزشکیان را در حال پایکوبی نشان داده و رانندگان برای ابراز شادمانی بوق ماشینها را به صدا در می آورند.

انتظار نمی رود رئیس جمهور بعدی تغییر عمده ای در برنامه هسته ای یا در سیاست تهران در قبال گروه‌های شبه‌نظامی خاورمیانه ایجاد کند. با این حال وی امور روزمره دولت را اداره کرده و می تواند بر لحن سیاست خارجی و داخلی ایران تأثیر بگذارد.

به گفته تحلیلگران، پیروزی پزشکیان ممکن است مشوق یک سیاست خارجی عملگرایانه بوده، تنش ها را بر سر مذاکرات احیای برجام کاهش داده و چشم انداز آزادی های اجتماعی و تکثر سیاسی را بهبود بخشد.

شبکه خبری سی ان ان : کارشناسان می گویند یک چهره معتدل تر در ریاست جمهوری می تواند گفتگو بین ایران و کشورهای غربی را تسهیل کند. پزشکیان ممکن است در داخل کشور نیز برخی تغییرات اجتماعی ای را که در جریان مبارزات انتخاباتی بر آنها پافشاری کرده بود، اجرا کند هرچند کارشناسان هشدار می دهند که هیچ تضمینی در عملی شدن چنین اقدام هایی نیست. پزشکیان در زمانی عهده دار ریاست جمهوری می شود که ایران در پی جنگ غزه و پیشرفت برنامه هسته ای، درگیر تشدید تنش ها با اسرائیل و متحدان غربی آن است.

به گفته کارشناسان انتظار نمی رود پزشکیان مسیر کنونی سیاست تهران در قبال اسرائیل را تغییر دهد. در حالی که کشورهای غربی انتظار ندارند این انتخابات روابط آنها با ایران را تغییر دهد، پزشکیان مطمئناً کاندیدای مورد ترجیح آنها است.

روزنامه نیویورک تایمز: برخی حامیان محافظه ‌کار جلیلی در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده اند صرف نظر از اینکه چه کسی برنده شده، حضور بیشتر در انتخابات یک پیروزی برای جمهوری اسلامی بوده و امیدوارند دولت جدید برای پر کردن شکاف ‌ها میان جناح‌ های سیاسی تلاش کند. بسیاری از محافظه کاران فارغ از دسته بندی های سیاسی به پزشکیان رای دادند.

روزنامه فایننشال تایمز: مشارکت در دور دوم انتخابات که به طور رسمی ۴۹.۸ درصد اعلام شده که در مقایسه با مشارکت ۴۰ درصدی دور اول، تقویت شد.موفقیت پزشکیان یک تحول قابل توجه برای اردوگاه اصلاح طلبان است که سال ها را در عزلت سیاسی سپری کرده بودند. پزشکیان در طول مبارزات انتخاباتی تاکید کرده بود از رهنمودهای رهبر ایران پیروی خواهد کرد.

شبکه خبری اسکای نیوز : به گفته تحلیلگران، پیروزی پزشکیان تا حد زیادی مورد استقبال رهبران جهان قرار خواهد گرفت.

روزنامه های گاردین و دیلی تلگراف و رسانه های دویچه وله و بلومبرگ نیز در مطالب مشابهی به بازتاب نتایج دومین دور انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداختند.

برچسب‌ها

گزارش و یادداشت
گفتگو
روی خط
چند رسانه ای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x