۱۶ آذر ۱۴۰۳

کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:

اهمیت ابزارهای نوین در دوران رکود بورس و احتمال رشد بازار اختیار معامله

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اهمیت ابزارهای نوین بین سرمایه‌گذاران با اصلاح قیمتی نمادها، تداوم رشد حجم معاملات بازار اختیار معامله طی سال‌های آینده از انتظارات معرفی کرد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، امیرحسین جنانی با بیان اینکه در یک سال‌ اخیر افرادی که به بورس اعتماد نکردند، حکم برنده را داشتند به دنیای اقتصاد، اعلام کرد: این افرادی که دارایی را به سمت بازارهای طلامحور بردند، بازدهی بیشتری کسب کردند. برخی متغیرها، مانند نرخ بهره و سیاست قیمت‌گذاری دستوری و بی‌ثباتی در تصمیمات سیاست گذار، نقش پررنگ‌تری از سایر موارد داشت و تا زمانی‌که سایه این ریسک‌ها وجود دارد، بازار نمی‌تواند رشد مستمری را تجربه کند.

پس از ریزش شاخص بورس در سال ۹۹، اقبال به ابزارهای نوین بیشتر و بخصوص جایگاه معاملات آپشن در بین سرمایه‌گذاران پررنگ‌‌‌تر شد. فرهنگ‌‌‌سازی و آموزش در این حوزه هم نقش بسزایی داشت و بازار مشتقات به‌نوعی به دوطرفه شدن بازار سرمایه کمک کرد. اصلاح قیمتی طی مدت اخیر، سبب شده ضرورت وجود استراتژی‌های پوشش ریسک برای بیمه سهام بیشتر از قبل درک شود.

استراتژی‌‌‌هایی نظیر خرید سهام و فروش اختیار خرید همان سهام در بلندمدت بازدهی مناسبی به همراه دارد. همچنین استراتژی خرید سهام و فروش اختیار خرید با اعمال بالا و خرید اختیار فروش با قیمت اعمال کمتر می‌‌‌توانست به کمک فعالین بیاید تا با هزینه بسیار کم از سبد در برابر اتفاقات غیر‌قابل پیش‌بینی محافظت کنند.

هر تحولی در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی می‌‌‌تواند بازار را با نوسانات مثبت یا منفی همراه کند. به نظر می‌رسد بازار آپشن این قابلیت را دارد که در شرایط مختلف بهترین راهبرد را در اختیار معامله‌‌‌گران قرار دهد. در وضعیت فعلی استراتژی مناسب استرادل باشد. به گونه ای که اختیار خرید و فروش با قیمت اعمال یکسان برای دارایی یکسان خریداری می‌شود.

زمانی که دو موقعیت خرید اتخاذ می‌شود. اول آنکه محدودیتی در این راهبرد معاملاتی وجود ندارد. در همه کارگزاری‌‌‌ها می‌‌‌توان این استراتژی را پیاده کرد و زمانی استفاده می‌شود که بازار پرنوسان باشد و بازدهی مناسبی نصیب معامله‌‌‌گر می شود.

از اصلی‌‌‌ترین چالش‌‌‌ها می‌‌‌توان به محدودیت‌های سامانه و هسته معاملات از قبیل محدودیت درج نماد در شرکت مدیریت فناوری و پیاده‌سازی‌‌‌های برخی استراتژی‌های مدیریت ریسک و وجه تضمین اشاره کرد.

با راه‌‌‌اندازی وثیقه کردن سهام در کارگزاری‌‌‌ها، برخی استراتژی‌‌‌ها نظیر کاوردکال، کاربرد بیشتری میان معامله‌‌‌گران داشتند. همچنان برخی از استراتژی‌‌‌ها نظیر کال‌اسپرد صعودی به وجه تضمین نیاز دارند. برخی کارگزاری‌‌‌ها در سال جاری اقدام به آزاد سازی وجه تضمین برای اخذ موقعیت فروش در قرار دادن مبلغ پرمیوم خرید اختیار خرید در این استراتژی کردند.

حضور بازارگردان‌ها به‌عنوان فعالان اصلی می‌تواند در تسهیل معاملات، تطبیق عرضه و تقاضا، ارائه قیمت‌های منصفانه و ایجاد نظام معاملاتی مناسب نقش کلیدی ایفا کند.

از سوی دیگر راه‌اندازی الگوهای جدید از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مانند صندوق‌های پوشش ریسک یا صندوق‌هایی با ریسک بالاتر از حد معمول که مطلوب علاقه‌مندان به بازار ابزارهای مشتقه باشد، نیز از منظر پوشش ریسک سرمایه‌گذاران با مدیریت حرفه‌ای صندوق‌ها به رونق این ابزارها کمک خواهد کرد. انتظار می‌رود حجم معاملات بازار اختیار معامله طی سال‌های آینده همچنان به رشد ادامه دهد.

برچسب‌ها

گزارش و یادداشت
گفتگو
روی خط
چند رسانه ای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x