به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، بر اساس دادههای آماری موجود، بیشترین درصد رشد در دوره مورد بررسی مربوط به صندوقهای کالایی بوده که ارزش دارایی تحت مدیریت آنها با بیش از ۱۱۴ درصد رشد از ۳۷.۱ همت به ۷۹.۶ همت رسیده است. دارایی تحت مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت نیز از این نظر رتبه دوم را کسب کرده است و ارزش دارایی این نوع صندوقها در دوره زمانی اشاره شده با ۳۸.۴ درصد رشد از ۵۶۳ همت در ابتدای سال به ۷۸۰ همت در پایان آبان ماه ۱۴۰۳ رسیده است.
مقایسه با سال ۱۴۰۱
آمارها نشان میدهد مجموع ارزش دارایی انواع صندوقهای سرمایهگذاری فعال در بازار سرمایه کشور با رشد ۱۲۴ درصدی، از ۵۴۳ همت در ابتدای سال ۱۴۰۱ به ۱.۲۱۶ همت در پایان آبان ماه ۱۴۰۳ افزایش یافته است.
همچنین ارزش دارایی تحت مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمدثابت از ۳۸۹ همت در ابتدای سال ۱۴۰۱ به ۷۸۰ همت در پایان آبان ماه ۱۴۰۳ افزایش یافته است.
در همین بازه زمانی، ارزش دارایی تحت مدیریت صندوقهای کالایی نیز از ۲.۸ همت به ۷۹.۶ همت و ارزش دارایی سایر صندوقها نظیر سهامی، مختلط، REITs، جسورانه و … از ۵۵.۲ همت به ۱۲۴ همت افزایش یافته است.
روند شاخص
در این دوره شاخص کل بازار سهام بورس تهران با ۶۵ درصد رشد، از ۱.۳۶۷.۲۵۰ واحد به ۲.۲۵۷.۶۱۴ واحد افزایش یافت و ارزش بازار سهام نیز با ۲۹ درصد رشد، از ۶.۸۲۲ همت به ۸.۷۷۴ همت افزایش پیدا کرده است.
تغییر در نسبت ارزش دارایی
نسبت ارزش دارایی انواع مختلف صندوقها به ارزش دارایی کل تحت مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری تغییراتی داشته است. سهم صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار ثابت از ۷۱.۶% به ۶۴.۱%، سهم صندوقهای کالایی از ۰.۵% به ۶.۶% و سهم صندوقهای بازارگردانی از ۱۷.۷% به ۱۹.۱% تغییر کرده است.