به گزارش پایگاه خبری بازار سهام نیوز، امیر طایفه ابراهیمی با اشاره به پیش فروش تمام محصولات ایران خودرو و سایپا در سال جاری درباره احتمال عرضه دوباره خودرو در بورس به ایلنا، گفت: طبیعتاً دو خودروساز، محصولی برای عرضه در بورس کالا ندارند و عرضه خودرو در بورس به سمت محصولات خارج از سامانه یکپارچه و مونتاژی میرود.
وی افزود: بحث مطرح شده صرفا عرضه خودرو در بورس نیست. موضوع مهم این است سیاست قیمت گذاری دستوری از صنعت خودرو حذف شود یا قیمت گذاری بر مبنای تورم صورت گیرد. احتساب قیمت با تورم روز و یا عرضه با قیمت حاشیه بازار ثمرات مطلوبی برای صنعت خودرو به همراه دارد البته فعلا در این باره تصمیم گیری نشده است.
این مقام مسئول ادامه داد: قیمتی که شورای رقابت اعلام میکند بر مبنای متغیرهای تورمی گذشته با تاخیر ۶ ماه تا یک ساله است. پس از این قیمت گذاری مقرر شد این اقدام هر سه ماه یک بار انجام شود اما انجام نشد و منجر به ایجاد زیان برای شرکتهای خودروسازی شد. بورس کالا برای قیمت گذاری بهای قیمت تمام شده به اضافه سود معقول ٢٠ تا ٣٠ درصد را در نظر میگیرد و آن را به ساز و کار عرضه و تقاضا در بازار میسپارد و با قیمت کمتر از حاشیه بازار به فروش می رسد.
طایفه ابراهیمی با اشاره به تجربه فروش ٧٠ هزار دستگاه خودرو در بورس، توضیح داد: ۵٣ هزار محصول ایران خودرو در بورس عرضه شد که ٨ درصد تیراژ این شرکت محسوب میشود. هر چند تعداد قابل توجه نبود اما این مسیر قیمت گذاری باعث میشد شرکتهای خودروساز دیگر برای هر خودرو زیان تولید نکنند و در نقطه سر به سر فعالیت کنند یا بعضاً سودآوری داشته باشند. با عرضه در بورس یا عرضه با قیمت حاشیه بازار دست دلال از بازار خودرو کوتاه میشود.